Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 4 mrt 2017

Aha! Dit is waarom we altijd snakken naar cola van McDonald’s

Met je brakke hoofd naar de Mac is het beste anti-kater middel ever. De zoute frietjes, kipnuggets én een heerlijk grote frisse cola doen wonderen. Daar kan geen ander middel tegenop. De cola van McDonald's smaakt nergens zó goed. Het is geen magie, het zit niet in je hoofd, het is echt waar. En dit is waarom:

Vorig jaar werd McDonald’s de vraag gesteld: ‘Waarom smaakt de Coca-Cola bij McDonald’s zo goed?’. Een prangende vraag die heel veel liefhebbers van het drankje zich afvroegen. En daar werd het volgende antwoord op gegeven:

De siroop

McDonald’s zorgt ervoor dat de siroop van de cola koud wordt bewaard voordat het wordt gemengd en uiteindelijk in je beker belandt.

De opslag

In tegenstelling tot de meeste fastfood restaurants wordt de Coca-Cola bij McDonald’s in roestvrijstalen containers geleverd in plaats van plastic zakken. Die containers dragen bij aan het behoud van de ingrediënten. Daarom proeft jouw drankje zo ongelooflijk fris.

Gouden filtratie-systeem

McDonald’s claimt dat de keten voldeet aan de gouden standaard: ervoor zorgen dat de drankjes perfect worden gefiltreerd. Het water wordt vaker gefilterd dan de concurrenten doen. Er wordt veel geld geïnvesteerd in het filtratie-systeem. En vers water = verse cola.

De temperatuur

McDonald’s neemt de temperatuur van de frisdranken erg serieus. De fastfoodketen beschikt over een geïsoleerde buis die van de achterkant van de koelkast naar de fontein loopt waar de cola uiteindelijk uit komt. Het water vloeit continu door deze buis zodat de temperatuur constant blijft: net boven vriespunt.

De koude temperatuur is essentieel voor het CO2 niveau in de cola. Dit zorgt niet alleen voor de scherpe, bruisende smaak van je cola, maar het betekent ook dat het koolzuur langer aanwezig zal zijn in de cola. Daarom worden er ook ijsblokjes toegevoegd.

Het rietje

Is het je ooit opgevallen dat de rietjes bij McDonald’s wijder zijn dan bij andere fastfood restaurants? Volgens de goddelijke keten hebben ze dit gedaan zodat je de cola nog véél beter proeft.

You go, McDonald’s.

LEES OOK: Meisjes die verslaafd zijn aan cola light herkennen dit als geen ander

Reageer op artikel:
Aha! Dit is waarom we altijd snakken naar cola van McDonald’s
Sluiten