Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Nieuws 16 jul 2018

Deze 10 types collega’s werken in elk bedrijf. Welk type zijn jij en je werk BFF?

Met je collegaatjes spendeer je veel tijd. Als je full-time werkt, dan zijn je collega's zelfs de mensen die je het meeste ziet in een week. Grote kans dus, dat jij ze door en door kent. Kan jij zien welk type op werk jij bent? En je werk BFF?

Verschillende types collega’s

Iedereen is anders, en zo ook je collega’s. Met sommigen kan je super goed overweg en wordt werken een makkie, maar met anderen level je niet helemaal. Één ding is zeker en dat is dat je je collega’s al snel door en door leert kennen. Iedereen heeft een andere rol binnen het team, en dat zijn de volgende types.

1. De vroege vogel

Af en toe lijkt het net alsof die ene collega standaard sleepovers houdt op jullie bedrijf. De vroege vogel is altijd al mega vroeg uit de veren, en is altijd als allereerste op werk. Wanneer jij rond negen uur binnenwandelt, heeft hij of zij er al een halve dag opzitten.

2. Degene die altijd een drankje wil doen

Maandag of vrijdag maakt bij deze collega niet uit, want bij hem of haar is het altijd een goed moment voor een drankje na werk. Deze collega heeft vaak de wildste weekendverhalen, en stelt altijd voor om na werk nog eventjes op het terras te zitten.

3. De persoon die altijd te laat is

Er is altijd die ene collega die veel te laat aankomt op werk. Rennend met de sleutelbos in de ene hand en een cappuccino in de andere komt deze persoon hijgend aan bij het bureau. Op een of andere manier neemt niemand in het kantoor het hem of haar kwalijk, omdat er altijd zo lief sorry gezegd wordt. Daarnaast kennen we de struggle om op tijd te komen ook.

4. De collega die altijd een fantastische lunch mee heeft.

Weet je nog vroeger, toen het kindje met kauwgom op het schoolplein voor een dag de populairste was? Tegenwoordig voel je vooral jaloezie naar de collega toe, die altijd een lunch van Michelinster-waarde heeft. Waar deze collega in godsnaam de tijd vandaan haalt ‘s ochtends, is een mysterie. Misschien toch ook maar eens de wekker iets eerder zetten?

5. De bezige bij

Deze collega zit in letterlijk elk team. Natuurlijk moet eigenlijk iedereen de bezige bij zijn, maar er springt er altijd eentje tussenuit. Rennend aan de telefoon, even snel iets eten onderweg naar een meeting, een agenda zonder ook maar één lege pagina, deze collega is altijd druk. Het ziet er in ieder geval wel indrukwekkend uit.

6. Degene die altijd mega blij is

Iedereen stapt wel eens met het verkeerde been uit bed, toch? Deze collega niet. Zelfs wanneer het nog pikdonker is buiten, en er een meter sneeuw ligt, komt deze collega lachend binnenhuppelen. Altijd vol energie en vol goede moed begint hij of zij aan de dag. Soms jaloersmakend, maar meestal is deze positiviteit aanstekelijk.

7. De grapjas

In elke groep collega’s zit een sfeermaker. Deze collega is super fijn, want hij of zij zorgt er altijd voor dat iedereen even heeft gelachen tijdens de werkdag. Of het nu grapjes zijn, of een leuk verhaal, deze collega zorgt ervoor dat er ook een beetje humor op werk is.

8. De alwetende collega

Of je nu paperclips zoekt, theedoeken niet kan vinden of de printer werkt niet, deze collega weet alles. Stiekeme voorraden thee weet hij of zij voor je te vinden. Voor alle informatie van het kantoor moet je bij deze persoon zijn, wat natuurlijk super handig is.

9. De dutter

Je weet, wanneer je op werk bent, dat er vast iemand moet zijn die het voor elkaar krijgt om een stiekem snel dutje te doen. Aan de telefoon, onder het bureau of bij het koffiezetapparaat, deze collega weet altijd een extra vijf minuutjes slaap te krijgen. En dat zonder dat iemand het doorheeft.

10. De moederbeer

In elk kantoor moet een mama zijn, die ervoor zorgt dat iedereen altijd oké is. Deze collega is degene die het snelst een teamuitje zou organiseren, altijd paracetamol bij zich heeft en meerdere keren per dag vraagt hoe het met je gaat.

Al met al, zijn de collega’s een belangrijk onderdeel van je drukke leven. Ga je de volgende keer op kantoor raden wie van jouw collega’s welk type is?

Elite Daily

Reageer op artikel:
Deze 10 types collega’s werken in elk bedrijf. Welk type zijn jij en je werk BFF?
Sluiten