Renée
Renée Beauty en Style 6 sep 2019
Leestijd: 3 minuten

Deze melk reiniger is al sinds 1950 het geheim voor een zachte, stralende huid

Goed nieuws voor alle beautyjunkies en iedereen die een mooie huid wil: Collosol komt naar Nederland. Deze melk cleanser is al tientallen jaren de skincare musthave in de badkamer van de Franse vrouw. Het werd hoog tijd dat wij het ook kunnen uitproberen. Ik – Beautify’s Renée – ging naar de lancering en praat je in dit artikel bij over deze holy grail.

Via via kreeg ik een bericht of ik naar de perslunch van Collosol wilde. Nee, er werd niet gevraagd of ik wilde, ik MOEST erbij zijn omdat het product zo fijn zou zijn. Dus ik vertrok richting Cecconi’s in Soho House met hoge verwachtingen.

Als Karl Lagerfeld naar eigen zeggen iedere dag baadde in Collosol eau de lait dan moet het wel goed zijn, toch? Inmiddels gebruik ik de melk cleanser een paar weken en vertel ik je het geheim achter het product.

De geschiedenis van Collosol

In 1950 werd de allereerste Collosol eau de lait verkocht in de Franse farmacie. Een apotheker heeft dit product speciaal voor een bekende actrice gemaakt die in de apotheek vroeg naar een goede reiniger om haar make-up te verwijderen na haar optredens.

De half-water half-melk formule werd al snel onderdeel in de beauty routines van de Parijse high society. Is dat niet een mooi verhaal? Nog steeds is het een heel geliefd product onder de Franse vrouwen en ik heb inmiddels kennis kunnen maken met het product.

Wat is het precies voor reiniger?

Collosol eau de lait is als een mix van micellair water en cleansing milk. Uniek, want dit zie je (bijna) nooit. Het is net als micellair water makkelijk in gebruik. Het maakt je huid schoon, zonder dat je het na hoeft te spoelen of dat het vet of plakkerig aanvoelt. Daarnaast voelt mijn huid na gebruik lekker zacht aan, voelt het gehydrateerd en zeker niet trekkerig.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik nooit eerder zo’n product heb gebruikt. Het is alsof je een water op een wattenschijfje aanbrengt, terwijl het er als melk uitziet. De geur is heel aanwezig. Zelf omschrijven ze het als een zachte en ontspannende geur. De combinatie van citrus melange, bergamot, sinaasappel en jasmijn is alsof je een chique Franse vrouw ruikt.

Persoonlijk ben ik niet zo dol op parfum of een sterk aanwezige geur in de skincare, maar ik ruik het niet meer zodra ik het product heb gebruikt op mijn huid.

Hoe gebruik je het?

Het ligt aan je skincare routine en de hoeveelheid make-up die je gebruikt wanneer je Collosol eau de lait gebruikt. Ga je overdag voor een full face? Gebruik het dan net als ik doe: eerst reinig je je huid (ik gebruik de balm van Clinique) en haal de laatste restjes vervolgens weg met Collosol en een watje. Meestal komt er nog stééds make-up van mijn huid af, dus dat zegt wel iets over hoe onmisbaar deze stap is.

Gebruik je niet zoveel make-up? Dan is de melk voldoende om je huid te reinigen. Je kunt het ‘s ochtends ook gebruiken om je huid schoon te maken en te verfrissen. Normaal doe je dat misschien met een micellair water, nu kun je dat met deze melk reiniger doen.

Wat kost dit product?

Sinds september is deze speciale melk voor je huid ein-de-lijk in Nederland verkrijgbaar. De prijzen zijn als volgt: €14,95 voor 100 ml, €21,95 voor 250 ml en €26,95 voor 400 ml. Je koopt het online onder andere bij Bol.com en Douglas.

Een redacteur van de bekende beautysite Into The Gloss is ook al helemaal fan. Lees haar lovende review hier.

Meer beauty:

Reageer op artikel:
Deze melk reiniger is al sinds 1950 het geheim voor een zachte, stralende huid
Sluiten