Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 30 jun 2015

Dit zijn de 5 complimentjes waar wij vrouwen lekker op gaan

Complimentjes krijgen is heerlijk toch? Maar het ene complimentje is toch een stuk leuker dan de ander. Dit zijn de vijf complimentjes die wij vrouwen errúg fijn vinden.

1. Persoonlijke complimentjes

Iedereen kan zeggen ‘wat heb je mooi haar’, maar daarin ben je echt niet de enige. Als jij bijvoorbeeld een prachtig zonnetje in je ogen hebt en iemand maakt daar een complimentje over, dan is dat extra speciaal. Je weet namelijk dat diegene de moeite heeft genomen echt naar je te kijken en een complimentje te maken over iets wat jou echt uniek maakt.

2. Complimentjes over je innerlijk

En dan niet alleen maar ‘je bent leuk’ maar juist ook over je intelligentie of over zaken die jouw karakter echt uniek maken en jou onderscheiden als persoon van de rest. Waarvoor iemand je heeft moeten opmerken voor hij of zij dit complimentje kan maken. Die zijn oh zo fijn.

3. Complimentjes op onverwachte momenten

Als jij in een nieuwe stunning outfit binnenkomt en je bent ook nog eens net naar de kapper geweest, dan is het enorm fijn om daar wat van te horen. Maar je hoopt daar ook enigzins op. Als je een complimentje krijgt wanneer je dat niet had verwacht kan dit juist de grootste glimlach opleveren. En het is helemaal geweldig als dit gebeurt op een dag dat jij je net iets minder lekker in je vel voelt zitten.

4. Originele complimentjes

De geijkte complimenten kennen we nu wel. Je bent een lekker ding hebben we allemaal al vaker gehoord. Je bent lief ook. En ondanks dat het alsnog heel fijn is om te horen is het leuker als iemand zegt dat jij zijn allerlekkerste chocolaatje bent als diegene een enorm chocolademonster is. Of wanneer iemand je vertelt dat hij Ben is en jij zijn Jerry. Want die kunnen ook niet zonder elkaar. En hoe schattig is: ‘we hebben het even overlegd, maar jij bent vanavond de jackpot’.

5. Over onverwachte dingen

Bijvoorbeeld dat je Instagram account er mooi uitziet, of dat je nagels een prachtige vorm hebben. Eigenlijk van die kleine dingetjes waarvan je nooit had verwacht dat iemand ze zou opmerken, maar ze het alsnog doen. Geloof ons maar, daar krijg je echt wel even een gelukzalig gevoel van.

En vergeet complimentjes natuurlijk ook niet zelf te geven. Grote kans dat je er ook één terug krijgt, al hoeft dat natuurlijk niet altijd.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 complimentjes waar wij vrouwen lekker op gaan
Sluiten