Renée
Renée | LinkedIn Nieuws 5 apr 2018

Wil je gezonder leven? Als je concerten bezoekt leef je langer dus vergeet salades

In de categorie nooit gedacht, maar wel leuk meegenomen is er een partij goed nieuws. Hou je van concerten bezoeken en doe je dat regelmatig? Dan is er toch een fantastisch onderzoek dat je wilt lezen. Je leeft er namelijk langer door.

Huh, langer leven door concerten bezoeken? Ja, je leest het goed. Uit Brits onderzoek blijkt dat het bevorderend is voor je levensduur om de nodige concerten af te struinen. Dat klinkt natuurlijk letterlijk als muziek in je oren.

Concerten bezoeken is gezond

Je kunt dus wel stellen dat concerten bezoeken gezond is. Waarom zou je jezelf willen pesten door vrijwillig een koolhydraatarm dieet te volgen als je op deze manier ook voor jezelf kunt zorgen? Oké, het is een klein beetje appels met peren vergelijken, maar toch.

Om dit nu al lange verhaal kort te maken is het misschien wel zo handig om meer resultaten te delen. Komt ‘ie: het is mooi meegenomen dat je humeur en welzijn met 21 procent als je twintig minuten naar livemuziek luistert. Maar dat is niet het enige voordeel van concerten bezoeken.

Onderzoeksresultaten

Mensen die regelmatig concerten bezoeken hebben een beter zelfbeeld, voelen zich meer verbonden met anderen en verbeteren hun mentale stimulatie met maar liefst 71 procent. En dat door simpelweg naar een concert te gaan en muziek te luisteren.

Sterker nog, als je eens per twee weken een concert op de planning hebt staan zou je maar liefst negen jaar langer leven. Negen. Jaar. Nu is dat alleen te behalen als je een goedgevulde portemonnee hebt óf als Beyoncé eindelijk haar prijzen naar beneden gooit.

Maar een leuk streven is het wel. Iedere jaar dat je langer kunt leven is tenslotte meegenomen, of niet?

Reageer op artikel:
Wil je gezonder leven? Als je concerten bezoekt leef je langer dus vergeet salades
Sluiten