Redactie
Redactie Life 21 okt 2018

Confession: ‘Ik ben erachter gekomen dat mijn vader al 30 jaar coke snuift’

Ik heb altijd enorm naar mijn vader opgekeken, hij heeft een goede baan en daarnaast is hij een vader die er altijd voor mij en mijn zusje is. Hij weet alles perfect te managen ook al werkt hij bijna zestig uur per week. Nu weet ik dat mijn vader dat niet uit zichzelf kan volhouden, hij heeft coke nodig.

Mijn zusje en ik zijn opgegroeid in een heel hecht gezin. Onze ouders zijn niet gescheiden in tegenstelling tot de ouders van veel van mijn vriendinnen. Toch is hun huwelijk geen sprookje nu ik weet dat mijn vader al dertig jaar lang liegt tegen mijn moeder. Ik ben erachter gekomen dat hij coke gebruikt, maar hij heeft de ballen niet om het mijn moeder te vertellen.

Ik heb hem ermee geconfronteerd

Mijn vader werkte bijna nooit thuis, meestal was hij op pad voor werkafspraken dus het was vrij uitzonderlijk dat ik hem die middag thuis achter zijn bureau zag zitten. Mijn vader had op zijn beurt ook niet echt een beeld van mijn rooster dus waarschijnlijk had hij niet verwacht dat ik maar één college had en dus al heel vroeg thuis kwam die dag.

Toen ik de werkkamer binnen liep zag ik het meteen. Mijn vader lag met zijn hoofd achterover gekanteld op de leuning van zijn bureaustoel en op het bureau zelf zag ik nog wat resten van wit poeder liggen. Hij schrok zich natuurlijk rot toen ik binnen kwam lopen en reageerde super fel met de vraag wat ik hier deed en waarom ik hem besloop. Ik besloop hem helemaal niet, hij voelde zich betrapt en dat was allerminst mijn schuld.

Ik heb mijn vader er meteen mee geconfronteerd en aan hem gevraagd waar hij mee bezig was. Heel raar, want eigenlijk is hij degene die mij terecht zou moeten wijzen op dingen in plaats van andersom. Ik denk dat mijn vader voelde dat hij het aan me moest vertellen. Hij weet dat ik geen klein kind meer ben tegen wie hij de schone schijn op kan houden. Achteraf gezien ben ik heel erg blij dat ik het meteen op de man af heb gevraagd en mijn vader dus ook heeft verteld dat hij al 30 jaar coke gebruikt. Ik voelde de grond onder mijn voeten wegzakken maar heb de hele middag naar zijn kant van het verhaal geluisterd.

Het begon op zijn werk, hij wilde per se een promotie krijgen en heeft maandenlang lange dagen gemaakt op kantoor. Hij voelde dat hij het niet meer volhield en begin zo nu en dan coke te gebruiken. Toen hij daar eenmaal mee begon merkte hij hoe veel meer hij kon presteren op zijn werk, en dus ook de promotie kreeg.

Mijn moeder moet dit weten

Ik voel heel erg veel medelijden voor mijn vader maar ik wil niet meegaan in zijn leugens tegenover mijn moeder en zusje. Ik weet dit nu een paar maanden en wil dat mijn vader het aan mijn moeder vertelt. Hij is haar dat verschuldigd want al bijna zijn hele huwelijk liegt hij hierover en dat verdient mijn moeder niet. Toch wil ik niet degene zijn die het vertelt omdat ik weet hoezeer mijn vader me in vertrouwen heeft genomen.

Ik weet zeker dat mijn moeder laaiend is, misschien zelfs zo laaiend dat ze direct bij hem weggaat. Ik wil dus ook niet degene zijn die hiertussen komt maar mijn vader heeft me nu wel in die positie geplaatst. Ik zou het heel goed begrijpen als mijn moeder boos is en hier niet mee kan leven, maar ik vind het tegelijkertijd ook heel zielig voor mijn vader. Ik hoop dat er binnenkort een moment komt dat hij de moed heeft om het mijn moeder te vertellen.

Confession: ‘Ik verdien geld met webcamseks’

Wegens privacy redenen zijn details in dit verhaal veranderd.

Wil je ook je hart luchten of een verhaal kwijt? Stuur ons een mailtje via [email protected]

Reageer op artikel:
Confession: ‘Ik ben erachter gekomen dat mijn vader al 30 jaar coke snuift’
Sluiten