Redactie
Redactie Life 12 augustus 2018

Confession: ‘Ik sliep met mijn baas om mijn baan te behouden’

Ik had nooit gedacht dat ik deze woorden hardop zou zeggen, want ik ben altijd heel zelfstandig en hardwerkend geweest. Daarom is de schaamte die ik voel nog groter. Ik voel me zo slecht, maar durf wat er gebeurd is met mijn baas aan niemand te vertellen. Maar ik kan het niet langer voor me houden…

Als klein meisje was het voor mij al duidelijk: ik zou gaan studeren en een goede baan bemachtigen. Ik wilde heel graag mijn eigen boontjes doppen en onafhankelijk zijn. Dat stond als een huis boven water, en ik deed dan ook altijd ontzettend mijn best op school.

Strebertje

Het resultaat? Ik mocht een klas overslaan, en behaalde goede cijfers op de middelbare school. Toch besloot ik niet naar de universiteit te gaan, omdat ik een grote passie voor schrijven ontwikkelde door de jaren heen. Niets leuker vond ik dan urenlang met mijn notitieboekje in het park zitten, om verhalen te schrijven.

Ik droomde van het runnen van mijn eigen tijdschrift, of een baan bij een grote landelijke krant. Nooit had ik gedacht dat dit me niet zou lukken, want mijn hele studie verliep vlekkeloos. Mijn stage rondde ik af met een dikke negen en ik studeerde cum laude én vervroegd af.

Tijden veranderen

Geen beren op de weg, zou je denken. Een glansrijke carrière in de mediawereld lachte me tegemoet. En dat zou ook zo zijn geweest, als ik eerder was geboren. Want net op het punt dat ik me eindelijk in het werkveld kon gaan begeven, stortte de mediawereld in. Er verdwenen allerlei titels en de banen lagen niet langer voor het oprapen.

En toen kwam daar ineens die kans. Een sollicitatie bij een bedrijf wat ik geweldig vond, waar ik mocht schrijven en content mocht creëren. De functie was op mijn lijf geschreven, en ik overleefde de strenge selectie dan ook. Ineens lachte het leven mij weer toe en verdiende ik eindelijk mijn geld in de mediawereld.

Vrijmibo

Het ging een poos goed. Ik ontwikkelde me, maakte mooie verhalen en interessante content. En ook met mijn baas en collega’s kon ik goed overweg. We belandden vaak in de kroeg na werktijd en onze vrijdagmiddagborrels waren altijd heel gezellig. Vaker wel dan niet stonden we op de tafels te dansen.

Een jaar lang had ik de tijd van mijn leven. Ik genoot met volle teugen van mijn baan. Tot daar ineens het gesprek was. Nietsvermoedend liep ik het kantoor van mijn baas in, denkend dat we een artikel zouden bespreken. Maar niets was minder waar, want hij vertelde me doodleuk dat hij de ‘samenwerking wilde opzeggen’. De reden? Geld.

Mijn wereld stortte in. Dit kón me niet gebeuren! Omdat de dag nog lang zou duren, huilde ik stiekem op het toilet. Daarna vermande ik me, en volbracht ik de dag zonder kleerscheuren. Ik besloot me maar gewoon traditioneel te gaan bezatten tijdens de vrijdagmiddagborrel, en daar gebeurde het.

Chantage van mijn baas

Mijn baas had al wel vaker wat geflirt met mij, en ineens zag ik een kans om mijn baan te behouden. Ik pakte nog twee biertjes en liep naar mijn baas toe. Onze gesprekken gingen al snel van oppervlakkig naar intens, en ik raakte af en toe ‘per ongeluk’ zijn arm aan. Ik merkte dat de drank de overhand nam bij hem, en dus nam ik een besluit. Ik zou mijn baan behouden, ook als ik daarvoor mijn principes aan de kant moest zetten.

En dus sliep ik met mijn baas. In het toilet. Op mijn werk. Het was ontzettend spannend, maar ik deed het met maar een doel: mijn baan behouden. En zo geschiedde. Want die maandag werd ik in zijn kantoor geroepen. Mijn baas werd rood en vertelde me dat er ineens toch een mogelijkheid was om mijn contract te verlengen. Maar hij en ik wisten allebei dat hij dit als enige mogelijkheid zag. Want anders zou ik zonder pardon gaan rondbazuinen dat hij intiem was met zijn werknemers.

Het is nu een jaar geleden. Ik heb bereikt wat ik wilde. Ik heb mijn baan nog, mag nog steeds schrijven en verdien zelfs meer dan eerst. En toch zit het me niet lekker en voel ik me ontzettend slecht over deze zet. Ik durf het aan niemand te vertellen, maar kan niet geloven dat ik dit echt gedaan heb. Ik kan mezelf nooit meer recht aankijken en hoop van harte dat dit nooit uit zal komen…

Reageer op artikel:
Confession: ‘Ik sliep met mijn baas om mijn baan te behouden’
Sluiten