Redactie
Redactie Life 28 okt 2018

Confession: ‘Mijn vriend wist niet dat ik zwanger was’

Ik kan mezelf eigenlijk niet meer aankijken in de spiegel na wat ik heb gedaan. En het erge is dat mijn vriend nog steeds van niks weet terwijl het al bijna anderhalf jaar geleden is gebeurd. Ik ben gewoon heel erg bang dat hij boos wordt omdat ik het hem niet heb verteld en dat hij bij me weggaat. Dat zou me te veel pijn doen.

Mijn vriend en ik hebben al vier jaar een relatie en we willen in het nieuwe jaar zelfs gaan samenwonen. Toch heb ik een heel groot geheim voor hem waar ik heel erg mee zit. Vooral omdat het ook om hem gaat en ik daar glashard over heb gelogen. Bijna anderhalf jaar geleden was ik zwanger en heb ik een abortus laten plegen. Hij weet hier niks van.

Slordig met de pil

Ik vergat wel vaker de pil. Super dom natuurlijk, maar ik heb nooit gedacht dat het heel erg zou zijn als je de pil een paar keer vergeet. Ik nam de volgende dag tenslotte toch weer een nieuwe pil dus hoe erg is het nou als je er af en toe ééntje mist. Ik kan wel doen alsof de pil niet goed werkt, maar uiteindelijk ben ik zelf degene die hem niet goed heeft gebruikt met alle gevolgen van dien.

Toen mijn stopweek kwam bleef mijn ongesteldheid uit, ik zocht er niet echt iets achter en ben na mijn stopweek gewoon begonnen aan een nieuwe strip. Toen ik na drie weken wéér niet ongesteld werd begon ik me zorgen te maken. Ik wist tenslotte wel dat ik af en toe de pil niet nam. Ik ben naar een Kruidvat aan de andere kant van de stad gegaan waarvan ik zeker wist dat ik er nooit meer zou komen. Ik schaamde me ervoor om een zwangerschapstest te kopen.

Zwangerschapstest

Ik heb op een donderdagmiddag de zwangerschapstest gedaan en daaruit bleek dat ik zwanger was. Ik kon het niet geloven en heb natuurlijk nog een test gedaan, waar precies hetzelfde uitkwam. Ik was echt in paniek en heb mijn huisarts gebeld voor een afspraak. Tegen de assistente zei ik dat ik wilde komen voor migraineklachten want ik schaamde me dood.

Die vrijdag nog kon ik gelukkig terecht bij mijn huisarts en ze was ontzettend lief voor me. Natuurlijk hebben we doorgenomen wat mijn opties zijn maar vanaf het moment dat ik zwanger was wist ik dat ik het kindje niet wilde houden. Ik studeerde nog, woonde op kamers en genoot van de vrijheid die ik had. Op dat moment paste een kindje gewoon niet in mijn leven en ik weet zeker dat mijn vriend er al helemaal niet klaar voor was.

Abortus was voor mij de enige optie

Met mijn huisarts heb ik gekeken naar verschillende abortusklinieken en samen hebben we gebeld voor een afspraak. Ik koos voor een kliniek in Utrecht omdat ik niet in mijn eigen stad naar een kliniek wilde. Ik was super bang dat iemand me misschien zou zien. Een abortus wordt niet meteen gedaan, omdat je vijf dagen bedenktijd krijgt na een gesprek. Ik heb in die dagen zoveel mogelijk leuke dingen gedaan omdat ik niet wilde dat ik me zou bedenken.

Toen het eindelijk zover was was ik heel erg zenuwachtig, ik stond er helemaal alleen voor. Ik was veel te bang om het mijn vriend te vertellen. Ik dacht dat hij zou denken dat ik het expres had gedaan of dat hij me meteen in de steek zou laten. Ik heb zo hard gehuild die dag, maar gelukkig waren de mensen in de kliniek super lief voor me. Ik voelde me een wrak toen ik naar huis ging en ben alleen in bed gaan liggen. Mijn vriend wilde eigenlijk langskomen dat weekend maar ik heb hem met een smoes weten weg te houden.

Door met mijn leven

Na de abortus ben ik gewoon doorgegaan met leven. Ik studeerde, feestte in de kroeg en sprak veel af met mijn vriendinnen en vriendje. Toch begint het steeds meer aan me te knagen en ik heb het gevoel dat ik er met iemand over wil praten.

Het is nu bijna anderhalf jaar geleden en ik lig nachtenlang te piekeren in bed. Ik heb niet alleen mezelf, maar ook mijn vriend de kans ontnomen om een kind te krijgen. Nu ik het al anderhalf jaar verzwijg wordt de drempel om het te vertellen met de dag groter. Ik hoop dat ik ooit de moed kan verzamelen om het hem eerlijk te vertellen.

Confession: ‘Ik ben erachter gekomen dat mijn vader al 30 jaar coke snuift’

Wegens privacy redenen zijn details in dit verhaal veranderd.

Wil je ook je hart luchten of een verhaal kwijt? Stuur ons een mailtje via [email protected]

Reageer op artikel:
Confession: ‘Mijn vriend wist niet dat ik zwanger was’
Sluiten