Redactie
Redactie Love 22 sep 2018

Confessions: Niemand weet dat ik op m’n 25ste alcoholist ben

Wat ik nu opschrijf heb ik nog nooit uitgesproken. Zelfs m’n vriend weet niet hoe het zit, maar ik ben dus 25 jaar en alcoholist. Terwijl ik dit schrijf vallen de tranen op m’n toetsenbord. Shit. Nu is het echt.

Ik zou willen zeggen dat ik niet weet hoe het is gekomen, maar ik weet het wel. Je wordt niet zomaar een alcoholist en jemig, ik schaam me er zo ontzettend voor.

Alcoholist sinds een paar maanden

Laat ik bij het begin beginnen. Mijn vader was ook een alcoholist. Als hij dronk liep de situatie thuis zo uit de hand dat alles kort en klein werd geslagen. Zelfs m’n moeder. Toen ze van hem scheidde nam ik me voor om nooit, maar dan ook nooit zoals hem te worden. En nu ben ik hem.

Niet dat ik iemand mishandel, maar ik drink wel te veel. Het begon een paar maanden geleden. Ik was super blij dat ik mijn eerste echte baan achter me kon laten om ergens anders aan de slag te gaan. Ik werk voor een grote lingeriemerk in Nederland en de druk is super hoog.

In eerste instantie zag ik het helemaal zitten om daar aan de slag te gaan. Maar de werkdagen van minstens tien uur en de bitchy leidinggevende die geen genade kent helpen niet bepaald mee om me mentaal goed te voelen. Daarom nam ik ‘s avonds steeds vaker een wijntje of biertje om te ontspannen.

Omdat ik geen kracht had om naar de sportschool te gaan was dit voor mij dé manier om even alles te vergeten. Al snel merkte ik dat twee biertjes vier biertjes werden. En toen zelfs dat niet genoeg meer was, stapte ik over naar sterker geschut.

Wodka, rum, noem het maar op. Ik heb het in huis staan. Het moment dat ik daaraan begon was letterlijk het begin van het einde.

Mijn vriend weet niet dat ik alcoholist ben

Omdat ik niet samenwoon met m’n vriend en al helemaal geen prater ben door mijn verleden heeft mijn vriend geen idee dat het steeds slechter met mij gaat. Ja, hij ziet dat ik niet lekker in m’n vel zit. Maar hij denkt dat dit een periode is en dat het vanzelf overwaait.

Door het voorbeeld van mijn vader weet ik dat deze periode weleens langer kan duren dan hij denkt. Ik voel daardoor zoveel angsten. Ik hou super veel van mijn vriend, maar wil hij wel met een alcoholist samen zijn? Omdat ik bang ben dat hij dat niet wil durf ik niks te zeggen.

En dan tik ik nog een glas wodka achterover. Als ik hem verlies is letterlijk al het goede uit mijn leven verdwenen. M’n vriendinnen app ik ook steeds minder. Zij vertellen continu hoe goed het wel niet met hen en hun werkleven gaat, waardoor ik me alleen maar depressief ga voelen.

Werk gaat steeds slechter

Op m’n 25ste kan ik een stuk minder goed tegen alcohol dan toen ik 18 was. Daarom ben ik ‘s ochtends niet zo fris en fruitig als voorheen en shit. M’n leidinggevende zit zo op m’n nek, waardoor ik alleen maar meer fouten maak. Afgelopen vrijdag werd ik zelfs op het matje geroepen.

Als je één ding niet wil in dit bedrijf, dan is het op je vingers getikt worden. Ik denk dat ik niet hoef te vertellen hoe ik mijn avond door heb gebracht…

Ik heb zaterdag zelfs maar mijn afspraak met mijn vriend afgezegd omdat ik zo kneiterbrak was. Het enige wat hem kon weerhouden om naar mij toe te komen is mijn leugen over zieke buikgriep.

Ik weet niet hoe ik verder moet

Ik besef heus wel dat ik niet zo verder kan. Als alcoholist door het leven gaan vind ik zo ontzettend laag van mezelf. Ik heb het gevoel dat ik gefaald heb, waardoor ik me alleen maar slechter voel.

Natuurlijk probeer ik af en toe een avond niet te drinken, maar dat mislukt hopeloos. Ik heb nu eenmaal geen zelfdiscipline. Het is al knap dat ik een glaasje minder drink. Hoewel mij dat nog maar één keer is gelukt.

Ik weet dat ik hulp moet gaan zoeken. Weg moet bij dit verschrikkelijke bedrijf waar ik voor werk. Mijn vriend moet vertellen hoe het zit. Bij m’n moeder hoef ik al helemaal niet aan te kloppen. Ze breekt als ze hoort dat ik hetzelfde pad als m’n vader bewandel.

Wat moet ik nu? Ik weet niet waar ik moet beginnen…

Meer confessions.

Confessions: ‘Ik ben 25 en nog steeds maagd’

Reageer op artikel:
Confessions: Niemand weet dat ik op m’n 25ste alcoholist ben
Sluiten