Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Love 19 aug 2018

Confessions: ‘Ik ben 25 en nog steeds maagd’

Terwijl mijn vriendinnen allemaal een vriend hebben of lekker aan het scharrelen zijn, ben ik onzeker en alleen. Ik draag een geheim met me mee, want ik ben nog steeds maagd. Ik schaam me en durf het aan niemand te vertellen. Maar ik moet het van mijn hart.

Ik ben best wel vrij opgevoed. Mijn zussen en ik hebben van huis uit meegekregen dat we nooit iets moeten doen wat we niet willen en staan allemaal heel sterk in onze schoenen. Maar van die persoonlijkheid is niks meer over.

Altijd nagefloten

Als klein meisje was ik ontzettend onafhankelijk en eigenwijs. Ik was populair op school en kreeg altijd heel veel aandacht van jongens op het schoolplein. Ook op straat werd ik al vanaf een jonge leeftijd nagefloten.

Je zou denken dat dit ervoor zorgde dat ik al heel vroeg begon met flikflooien met jongens. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het ook heel spannend en leuk vond. Alle meisjes uit mijn klas tegen mij op en wilden zijn zoals ik. Dit streelde mijn ego, maar had gek genoeg een vreemde onverwachte uitwerking op mij.

Gesloten en onzeker

Want in plaats van op alle aandacht in te gaan en er volop van te genieten, deed ik het tegenovergestelde. Hoe meer aandacht ik kreeg, hoe onzekerder ik werd. Van het vrolijke meisje dat met iedereen praatte en lachte, bleef weinig over. Ik trok me steeds meer terug en werd steeds stiller.

En ik denk dat het rond mijn veertiende moet zijn geweest dat ik het besluit nam dat een veel grotere impact op mijn leven heeft dan ik gedacht had. Ik besloot niet zomaar met een jongen te zoenen of zelfs maar te praten. En meer dan dat? Ho maar. Ik besloot te wachten op de prins op het witte paard, die van mij zou houden om mijn innerlijk in plaats van mijn uiterlijk.

Nog steeds maagd

De tijd verstreek. Voor ik het wist begon ik aan mijn studie en had ik nog steeds geen romantische momenten gedeeld met een jongen. Toch maakte ik me op dat moment nog geen zorgen, want ik dacht dat ik via mijn studentenvereniging wel iemand zou ontmoeten.

Zoals gedacht kreeg ik ook hier weer veel aandacht, maar toch was er niemand waar ik gevoelens voor ontwikkelde. Ik begon me steeds meer te focussen op mijn studie en diepgaande gesprekken met nieuwe studiegenoten ontweek ik zoveel mogelijk. Zij doken ieder weekend met een andere jongen het bed in, maar ik durfde hen niet te vertellen dat ik nog steeds maagd was.

Vermijden van de liefde

Inmiddels ben ik afgestudeerd en heb ik een vaste baan en een eigen appartement. Ik heb mijn hele leven op orde en ben trots op alles wat ik bereikt heb. Maar er is een groot gemis in mijn leven, en dat is een vriend. Maar denken aan daten en het onvermijdelijke onderwerp moeten aansnijden geeft me zoveel stress, dat ik de liefde blijf vermijden.

Nu ben ik vijfentwintig en nog steeds maagd. Ik schaam me ervoor en ben bang dat ik nooit liefde zal vinden. Het voelt alsof ik geen echte vrouw ben en ik niet echt meedoe in het leven. Het maakt me zo onzeker en ik wil het zo graag, maar de angst neemt de overhand. Ik probeer positief te blijven, maar of het er ooit van zal komen… ik weet het niet.

Wegens privacy redenen zijn details in dit verhaal veranderd.

Wil je ook je hart luchten of een verhaal kwijt? Stuur ons een mailtje via [email protected]

Confessions: ‘Ik liet mijn vriend opereren omdat hij zo verschrikkelijk snurkt’

Reageer op artikel:
Confessions: ‘Ik ben 25 en nog steeds maagd’
Sluiten