Redactie
Redactie Life 26 april 2019

Confessions: ‘Ik doe ranzige dingen met het eten van mijn gasten’

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: ik heb een hekel aan een groot deel van de vaste klanten in het eetcafé waar ik werk. Ze zeuren, geven geen fooi en doen vrijwel niets met hun tijd, behalve in het café de jonge jenever opdrinken. Ik probeer ze soms een koekje van eigen deeg te geven door vieze dingen met hun eten te doen.

Vreselijke gasten

Ik werk in een eetcafé waar veel vaste gasten komen. Veel van hen zijn redelijk vriendelijk, maar er zitten er ook een aantal tussen waarvan ik het bloed wel kan drinken. Met name één vrouw lijkt het op mij gemunt te hebben. Ze doet de hele dag niets anders dan klagen over andere gasten, roken, bier drinken en commentaar leveren op mijn werk.

Een andere gast aan wie ik een hekel heb gekregen, is een man van middelbare leeftijd. Ik gok hem een jaartje of zestig en het enige wat hij constant doet, is schuine opmerkingen maken naar de meiden in de bediening. Nu heb ik mijn mannetje wel klaar, maar er werken ook een paar meiden van nog geen twintig bij ons die geen idee hebben wat ze met zijn opmerkingen aanmoeten. Het zijn echt van die gore opmerkingen. Ik hoorde hem laatst bijvoorbeeld vragen of hij mijn collega even moest ‘aanduwen’ toen ze wegfietste. Ik kreeg er zowat kotsneigingen van en ik kookte vanbinnen.

‘Ik haal de ossenworst soms even langs mijn oksel’

Goed, dat zijn dus twee van de vreselijke gasten in het eetcafé waar ik werk. Ik schaam me dan ook niet om te zeggen dat ik stiekem dingen met hun eten doe, voordat ik dit aan ze geef. We serveren niet veel meer dan broodjes en soep, dus ik moet soms creatief zijn. De man van hierboven bestelt regelmatig soep, dus dat is simpel: daar spuug ik in. Even roeren en klaar is Kees. De vrouw van hierboven bestelt soms een broodje ossenworst met mosterd. Ik haal de ossenworst soms even langs mijn oksel voordat ik deze op haar broodje leg. Walgelijk, ik weet het, maar dit is mijn manier om ze terug te pakken voor hun nare gedrag.

Dit zijn twee voorbeelden van wat ik doe bij mensen die ik irritant vind. Nu moet ik zeggen dat dat van die oksel wel echt het ergste is wat ik ooit heb gedaan. Meestal laat ik het gewoon bij spugen of iets alsnog gebruiken in het eten, wanneer ik het op de grond heb laten vallen. Ik weet dat het niet netjes is wat ik doe, maar het zorgt er wel voor dat mijn werk enigszins dragelijk is. Als mevrouw dan weer eens wat te zeiken heeft over de manier waarop ik werk, kan ik alleen maar denken: klets maar, je hebt net mijn okselzweet opgegeten, heks.

Vond je dit een leuk verhaal? Dan kun je deze ook waarderen:

Confessions: ‘Ik steel regelmatig eten van mijn collega’s’

Reageer op artikel:
Confessions: ‘Ik doe ranzige dingen met het eten van mijn gasten’
Sluiten