Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 26 mei 2015

Powerwoman! Deze vrouw gaat de confrontatie aan met haar 100 angsten

Wat doe je als je verhuist naar een vreemde grote stad maar eigenlijk een bang muisje bent? Michele Poler verhuisde op haar 26ste naar New York maar vond dat doodeng vanwege haar dwang naar de altijd en eeuwige controle.

Ze besefte echter wel dat er iets moest veranderen wilde ze kunnen gaan genieten van haar nieuwe stad. Daarom besloot ze om haar angsten te confronteren, haar controle issues op te lossen en dit ook allemaal vast te leggen op video. En zo was de ‘100 dagen zonder angst’ challenge geboren.

“Toen ik begon was bang voor mijn eigen schaduw, maar nu ik op dag 44 zit worden mijn angsten minder en groeit mijn zelfverzekerheid” aldus Michele. Iedere dag pakt ze daarom één angst aan. Op haar lijst staan nu 82 angsten waarvan #82 de lijst tot 100 angsten aanvullen is.

De angsten liggen nogal uitéén. De ene angst is ‘dronken worden’ tot ook daadwerkelijk ‘vertrouwen hebben in een lange afstandsrelatie’ en ‘bloed doneren’ (dit ging overigens niet vanwege haar gewicht). Een luier verschonen, roken, en pijn doorstaan, staan ook op haar lijst.

Sommige heeft ze even uitgesteld wat volgens Michele een reden heeft. Ze is zenuwachtig voor de angsten die ze nog moet uitvoeren, maar dat ze aan deze lijst is begonnen, dat is de grootste overwinning voor haar.

“Angst is een illusie dat je in de war brengt, en het is aan ons op dit onder ogen te komen of niet. Angst is het gewoon niet waard en het zorgt ervoor dat je je leven niet kan leven zoals dat zou moeten. Dapper zijn geeft je veel meer beloning. Het helpt je om je zelfvertrouwen te geven en aan je eigenwaarde te werken. Ik kijk nu uit naar de overige uitdagingen, in plaats van alleen maar angst te voelen. Als ik het heb gedaan kan iedereen het doen. Het zal je leven positief veranderen en er kan niets slechts uit voortkomen. Alleen door het Skydiven misschien..”

Dit is een recap van de eerste maand:

Reageer op artikel:
Powerwoman! Deze vrouw gaat de confrontatie aan met haar 100 angsten
Sluiten