Er zijn zó veel verschillende contourkwasten – welke gebruik je voor wat?

Contouren is een belangrijke stap in de meeste make-uproutines. Door contouring kan je verschillende delen van je gezicht nog meer uit laten blinken. Niet gek als je door de bomen het bos niet meer ziet, want welke kwast gebruik je nou voor wat? No worries, wij zochten voor je uit wat de beste contourkwasten zijn én waarvoor je ze precies moet gebruiken.

Next level contouringhere we come.

Contourkwasten

Het kan je niet zijn ontgaan dat contouring al lange tijd een trend is. De Kardashians kunnen niet meer zonder en contouring is één van de vele beautylessen die we van de zussen geleerd hebben. Een goede kwast is hierbij een fijne investering. Want ja, ook hier geldt, duurdere producten werken écht beter.

Er zijn talloze make-upkwasten in de veel verschillende maten. Maar welke kwast heb je nou waarvoor nodig? Wij zochten het voor je uit.

1. Foundationkwast

Binnen de foundationkwasten zijn er drie mogelijkheden. Bij de eerste mogelijkheid foundationkwast staan de haren dicht op elkaar. Daarnaast is de bovenkant licht gebogen. Dit zorgt ervoor dat je je foundation egaal kan aanbrengen en goed kan verdelen over je gezicht.

contourkwast voor foundation 1

De tweede mogelijkheid is helemaal plat aan de bovenkant. Deze plat omdat je op deze manier de foundation in je huid kan masseren.

contourkwast voor foundation 2

Daarnaast heb je ook nog de schuine foundationkwast. Met deze kwast maakt het niet uit of je foundation poeder of vloeibaar is. Je kunt hem voor beide opties gebruiken. Foundation gebruik je meestal over je hele gezicht, of op de plekken waar jij het nodig hebt. Probeer de kleur van je foundation zo veel mogelijk te matchen met je gezichtskleur – hier kan je lezen je hoe je jouw perfecte foundation match zonder naar de winkel te hoeven vindt.

contourkwast voor foundation 3

2. Poederkwast

Deze contourkwasten zijn vaak heel groot en de haren staan minder dicht op elkaar. Deze kwast is dan ook ideaal om los poeder aan te brengen. De zachte haren zorgen ervoor dat het poeder goed verdeeld wordt over je gezicht. Deze kwast gebruik je meestal als laatste, om je gezicht een matte uitstraling te geven.

contourkwast voor poeder

3. Blushkwast

Een blushkwast is superzacht en heeft heel veel haren. Hij loopt iets uit vanaf de steel en is afgerond aan de bovenkant. Met deze contourkwast kan je die subtiele roze gloed perfect aanbrengen op je wangen.

contourkwast voor blush

4. Concealerkwast

Een conclealerkwast is veel kleiner en steviger dan de andere contourkwasten. Dit is omdat de kwast ontworpen is om ook bij kleine stukjes van je gezicht te komen, zoals de binnenkant van je ooglid. Conclealer breng je aan op de plekken van je gezicht waar je beschadigingen of oneffenheden ziet.

contourkwast voor concealer

5. Highlighterkwast

Voor het aanbrengen van je highlighter bestaan er twee verschillende contourkwasten. De meest bekende is de waaier-penseel. Dit is een heel lichte kwast waarmee je een poeder highlighter heel goed kan aanbrengen, net boven je wang.

contourkwast voor highlighter 1

Daarnaast heb je ook nog deze variant. Deze kwast is kleiner en heeft een punt. Hiermee kan je de hightlighter preciezer aanbrengen.

contourkwast voor highlighter 2

6. Oogschaduwkwast

Een oogschaduwkwast is het kleinste van allemaal. Deze is natuurlijk bedoeld om oogschaduw aan te brengen op je ooglid.

contourkwast voor oogschaduw

Lees ook: OMG – Deze beautyhacks op TikTok zijn het uitproberen waard

Reageer op artikel:
Er zijn zó veel verschillende contourkwasten – welke gebruik je voor wat?
Sluiten