De couture beauty looks voor lente 2015

De couture shows in Parijs zijn de meest extravagante van het jaar. Vooral omdat er met het haar en make-up een revolutie wordt gestart. Het zijn ware kunstwerken om naar te kijken. Ze nemen je adem weg:

Christian Dior

Haarstylist Guido beschrijft deze haarstijl als de ‘couture paardenstaart‘, aangezien het simpel en erg stylish is. En hij heeft gelijk. Kijk naar de modellen van de voorkant, en er is niets te zien. Maar als ze zich omdraaien, zie je de adembenemende details. De paardenstaart zit namelijk niet vast aan het hoofd van het model, maar hangt aan kleurrijke, metalen ringetjes. Dior hield de make-up tijdens de show rustig en naturel.

Versace

Modelabel Versace koos dit jaar voor een grafische eyeliner. Door de glans van de zwarte eyeliner en de oogschaduw rond het oog van het model, voelt deze make-up erg rock-‘n-roll aan. Een nieuwe couture trend is de sterk aangezette arcadeboog en wit oogpotlood aan de binnenkant van het oog. Dit laat de ogen van de modellen enorm groot lijken, ondanks de donkere omlijning.

Schiaparelli

De show van Schiaparelli zat boordevol creatieve haarstijlen. Er waren veel adembenemende, uitzonderlijke haaraccessoires te zien die geïnspireerd leken te zijn op astrologie. Aan de andere kant waren er ook veel natuurlijke haarstijlen te zien. Daarbij leek het net of er niets aan het haar gedaan was.

Chanel

Tijdens de couture show van Chanel was het thema overduidelijk het bloemenfestival. De set was gedecoreerd met honderden bloemen en de haarstijlen bleven niet achter. Er werden delicate, stoffen bloemetjes vastgemaakt aan de uiteindes van het haar van de modellen. Chanel koos daarentegen voor een sterke make-up: heftige ogen én lippen.

La Perla

De modellen die voor La Perla liepen, zagen er sleek en sophisticated uit. Ze droegen een sexy en zachte oogmake-up. Hun haar was een combinatie van de wetlook en vlechten. Een prachtige, klassieke look die overigens erg draagbaar is.

Giambattista

Sexy, dramatisch en intens: zo kun je de show van Giambattista zeker noemen. Er werd gebruik gemaakt van een met stippen bezet masker in combinatie met een donkere oogmake-up. Ook waren er volop glitters te zien in de kapsels van de modellen.

Ana Quasoar

De show van Ana Quasoar doet je bijna aan een bruiloft denken. Klassieke updo’s en een natuurlijke make-up sierden de catwalk. Een retro-moderne look die perfect is voor chique feesten.

Reageer op artikel:
De couture beauty looks voor lente 2015
Sluiten