Cover snel en vooral effectief dat ene vervelende puistje

Fantastisch. de kerstdagen zitten erop en Oud & Nieuw staat voor de deur. Maar daar is hij, het grote, rode monster. Midden op je voorhoofd, kin, neus. En nu? Wegwerken die handel, en wel zo snel mogelijk:

Stap 1

Eerst zorgen dat dat monster wat minder rood wordt. De beste en snelste manier om van roodheid af te komen is door het simpelweg te koelen. Pak een ijsklontje en doe er een schoon washandje omheen. Hou het voor twee minuten tegen het puistje en deb het vervolgens voorzichtig droog. Niet alleen neemt de roodheid af, het zorgt ook dat de zwelling minder wordt en dat je poriën minder zichbaar worden.

Stap 2

Maak nu je gezicht schoon met de producten die je normaal ook gebruikt en ga vervolgens over op je make-up. De vraag is alleen, eerst foundation of eerst concealer? Het antwoord is altijd eerst foundation. Waarom? Omdat het soms al voldoende kan zijn om het plekje te camoufleren.

Stap 3

Piept hij er nog steeds doorheen? Dan is het nu tijd voor de concealer. Het beste kun je hiervoor een crème-achtige concealer gebruiken, om zo te voorkomen dat het puistje alleen maar meer op gaat vallen door lijntjes in de concealer of ophoping van het product. Het mooie aan deze methode is dat je gezicht er niet meteen uitziet alsof het een enorme laag make-up bevat. Doordat je alleen de punten die het nodig hebben aanstipt blijft je gezicht toch nog een frisse uitstraling hebben.

Stap 4

Zet je make-up met een heel klein beetje transparante poeder zodat het geen kant meer op kan over de dag. Voila! Laat dat volgende feestje maar komen.

Reageer op artikel:
Cover snel en vooral effectief dat ene vervelende puistje
Sluiten