Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 26 jul 2016

Crazy cat ladies opgelet! Er bestaat een Katteneiland in Japan met meer katten dan mensen

Werden wij al happy van het Kattencafé Kopjes in Amsterdam, in Japan is het pas echt hemel op aarde voor catlovers, want daar heb je de Katteneilanden. Ja, die bestaan écht. Tashirojima en Aoshima, beide beter bekend als Katteneiland, zijn twee kleine eilanden gelegen in de Stille Oceaan, waar meer katten wonen dan mensen.

Je leest het goed, hier wonen honderden katten. Op beide eilanden leven nog slechts een paar mensen, maar het aantal katten blijft groeien. De reden dat er zoveel katten zijn is dat ze vroeger naar het eiland zijn gebracht met als doel de muizen van de zijderupsenboerderijen te verjagen.

Tegenwoordig zijn de Katteneilanden echte toeristische attracties. Je kunt hier naartoe om eindeloos met de beestjes te knuffelen. En ook leuk: je kan ze voeren.

Heiligen katten

Door de inwoners van de Katteneilanden worden de katten op handen en voeten, nou ja, pootjes gedragen als echte koningen. Het grappige is dat de katten ook echt worden aanbeden hier. De katten hebben op verschillende plekken op deze eilanden namelijk hun eigen tempels.

Katten worden er niet als huisdier gehouden. Dit omdat er al zo goed voor ze wordt gezorgd op straat en deze beestjes hun vrijheid nodig hebben. Wel bestaan er huizen met kattenoortjes en meer dan vijftig monumenten in de vorm van een kat.

Kat in de markt

Niet alleen Tashirojima en Aoshima, maar heel Japan is obsessed door deze spinnende vriendjes. In elke winkel kom je kattenhoedjes tegen en er bestaan speciale katten-kinderboerderijen. Daarnaast is Japan de geboorteplaats van Hello Kitty.

Ben je geen katten fan? Dan is Japan alsnog een must-see. Naast de Katteneilanden bestaat er in Japan ook een Konijneneiland, waar zowel katten als honden verboden zijn. Of je brengt een bezoekje aan het eerste egelknuffel café ter wereld, Café Harry in Tokyo.

Kortom, genoeg mogelijkheden voor echte dierenliefhebbers. En als je nou denkt: ‘mij niet gezien’, ga dan lekker sushi eten and just roll with it.

We denken dat je dit ook wilt lezen:
Welkom in de meest fluffy stad op aarde met de schattigste vosjes: Fox Village

Reageer op artikel:
Crazy cat ladies opgelet! Er bestaat een Katteneiland in Japan met meer katten dan mensen
Sluiten