Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Life 24 juni 2019

5 redenen waarom meisjes die hun bed nooit opmaken veel creatiever zijn dan anderen

Je moeder kan het honderd keer zeggen, jij maakt echt je bed niet op. Als kind al liet je je dekbed liever half over de grond slingeren en dat heb je eigenlijk nooit afgeleerd. Goed nieuws voor jou want als je je bed nooit opmaakt ben je juist ontzettend creatief.

Dat jij creatiever bent dan anderen is nogal wat want creativiteit kan niet worden aangeleerd. Oké, het is soms chaos in je huis maar dat bewijst alleen maar dat jij een creatief mens bent en dit zijn de redenen waarom.

1. Je hebt geen tijd om je bed op te maken

Jij bent namelijk veel drukker met het afmaken van je nieuwe schilderij, stuk poëzie of muziekstuk. Laat staan dat jij tijd hebt om je bed op te maken. Je hebt veel belangrijkere dingen te doen. Voor je het weet ben je dat geniale idee kwijt als je domweg je bed staat op de maken. Gewoon overslaan dus.

2. Je gedachten vliegen alle kanten op omdat je zo creatief bent

Creatief zijn is fantastisch maar veel creatievelingen zullen herkennen dat hun gedachten vaak alle kanten op vliegen. Dat zorgt er ook voor dat je wel eens dingen vergeet. Je bed opmaken bijvoorbeeld maar daar kan jij dus eigenlijk helemaal niks aan doen.

3. Je luistert niet naar feedback

Creatief denkende mensen trekken zich weinig aan van de feedback van anderen. Dat zou jouw creativiteit alleen maar kunnen beïnvloeden. Al zegt jouw moeder al heel je leven dat je je bed moet opmaken, jij luistert daar niet naar want dat kan jouw creativiteit verpesten.

4. Je wordt kriebelig van routines

Jij bent enorm gebrand op je fladderige levensstijl. De ene avond ga jij om 22.00 uur slapen, de andere avond om 01:00 uur ’s nachts. Als je creatief bent houd je niet van een vaste routine want dat gaat ten koste van jouw fantasierijke manier van denken. Dat betekent dus ook dat het simpelweg geen routine klusje van je is om je bed op te maken. Kan jij niks aan doen.

5. Je vindt het er mooier uitzien

Voor jou hoeft alles niet ‘perfect’ te zijn. Je ziet juist veel mooiere dingen in het leven als dingen gewoon zo zijn zoals ze zijn. Dat jouw dekbed niet strak om het matras zit gevouwen is voor jou juist een genot voor het oog. Jij laat perfectie los om juist deze mooie dingen te kunnen ervaren. Als jij dit herkent ben je echt heel creatief.

Lees ook: 5 redenen waarom rommelige meisjes een goede weerstand hebben.

Reageer op artikel:
5 redenen waarom meisjes die hun bed nooit opmaken veel creatiever zijn dan anderen
Sluiten