Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Nieuws 27 jun 2018

Crème tegen cellulite, werkt deze beauty trend nu wel, of toch niet?

Bijna iedereen heeft het en vindt het vervelend, cellulite. Er bestaan heel wat crèmes die cellulite zouden verminderen. Maar doen die middeltjes nou echt wat?

Crème tegen cellulite

Er zijn tegenwoordig ontelbare crèmes en andere middeltjes tegen heel veel schoonheidskwaaltjes te vinden. cellulite is voor veel vrouwen een doorn in het oog. Het schijnt dat een crème hier een oplossing voor kan zijn. Maar werkt dit echt?

Als eerst: wat is cellulite eigenlijk?

Deze irritante deukjes en bultjes die meer dan 90 procent (!) van de vrouwen heeft, heeft geen specifieke oorzaak. Genen, gewicht, leeftijd of huidskleur hebben hier dan ook niet per se invloed op.

Veel vrouwen vinden cellulite lelijk en denken dat het met gewicht te maken heeft, maar dat is absoluut niet zo. Het hoort nu eenmaal bij het lichaam en de een heeft het meer dan de ander. Niks aan te doen.

Cellulite behandelen

De behandeling van cellulite is erg lastig, omdat de oorzaak niet echt bekend is. De zogenoemde sinaasappelhuid ontstaat door veranderingen in de onderste laag van je huid. En omdat je huid uit verschillende lagen bestaat, is het nogal onwaarschijnlijk dat het simpelweg smeren van een topische crème dus veel verschil kan maken.

Balen misschien, maar we moeten onze lichaam ook gewoon omarmen zoals ze zijn. Wel zorgen de producten voor een tijdelijke oplossing. In de crèmes zit namelijk caffeine, wat ervoor zorgt dat de bovenste laag van je huid energieker en strakker wordt, en dus meer gaat stralen. Je ziet daarom wel een béétje verschil.

Dermatoloog Dokter Jeanine Downie zegt: ‘Voor vrouwen is het geldverspilling omdat de hoeveelheid cafeïne nooit genoeg is om écht verschil te maken. Hierin zijn geen uitzonderingen. Dure producten zorgen er niet voor dat het ineens wel werkt.’

Mooi zoals je bent

Er bestaan wel behandelingen bij klinieken die de diepere lagen van je huid kunnen aanpakken, maar weet je, dit moet je helemaal niet willen. Het is zonde van je tijd en geld om hieraan te beginnen, zeker omdat bijna iedereen cellulite heeft.

De crèmes beloven heel wat, maar trap er niet in. Zoiets compleet normaals als cellulite moeten we helemaal niet willen aanpakken. Laten we gewoon onze lichamen accepteren zoals ze zijn. Bespaart jou ook weer wat centjes die je kan besteden aan leuke dingen doen.

Reageer op artikel:
Crème tegen cellulite, werkt deze beauty trend nu wel, of toch niet?
Sluiten