Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 26 feb 2018

Goede zaak! Er komt een tv-programma waarin gezocht wordt naar een curvy supermodel

Naar de Victoria’s Secret show kijk je waarschijnlijk met gemengde gevoelens. Mooie lingerie, maar die lichamen. Je voelt een tikkie afgunst, maar ook een beetje een gevoel van: ja hallo, dit is niet hoe vrouwen er écht uitzien.

Gelukkig komt er al steeds meer diversiteit in de modewereld. Modellen zijn niet meer zo graatmager als vroeger. Bovendien komt er steeds meer aandacht voor modellen met een donkere huid. En zelfs modellen met huidaandoeningen worden niet meer verbannen van de catwalk (Model Chantelle Brown-Young heeft de huidziekte vitiligo).

Toch mogen curvy vrouwen nog wel een beetje meer vertegenwoordigd worden in de modewereld. En daarom komt er een tv-programma waarin wordt gezocht naar een model met rondingen.

Het programma heeft de toepasselijke naam Curvy Supermodel en de eerste aflevering is vandaag al op RTL 5. In acht afleveringen kun je zien hoe influencer en presentatrice Anna Nooshin zoekt naar hét nieuwe topmodel.

Curvy Supermodel vanavond op tv

In de jury zitten Anna Nooshin, curvy topmodel Daniëlle van Grondelle, fotograaf Nigel Barker en stylist Jean Paul Paula.

Anke de Jong, hoofdredacteur van de Nederlandse Glamour, en Saskia van Langevelde, creatief directeur van het modemagazine, zijn coach in het programma. Zij gaan de jonge vrouwen helpen tijdens de shoots.

Anke laat weten blij te zijn dat meer modellen met rondingen een podium krijgen in de mode. ‘Het is Glamour’s missie om ervoor te zorgen dat vrouwen blij zijn met zichzelf. Dat positieve gevoel proberen we met dit programma over te brengen op alle Nederlandse vrouwen.’

Daar kunnen wij het niet meer mee eens zijn. Kijken dus.

Reageer op artikel:
Goede zaak! Er komt een tv-programma waarin gezocht wordt naar een curvy supermodel
Sluiten