Life 8 apr 2016 Yasmine Esser

CUTE! Er bestaat nu een egeltjescafé

Los Angeles heeft een puppycafé, ons eigen Amsterdam heeft een kattencafé, maar door het nieuws van vandaag willen we alleen nog maar naar Tokio. Want de Japanse hoofdstad heeft nu namelijk een bar waar egels rondlopen. En het is so cute.

Egels zijn onwijs schattig en bovendien wonderlijke schepsels. Maar door hun stekels lijken ze toch vaak net wat minder lief en al helemaal niet aaibaar. Een café in Tokio heeft om die reden de deuren geopend voor egels.

‘We willen mensen de charme van egels laten zien. We wilden laten zien dat je ze wel kunt aanraken. En het allerliefste is als een egel je vertrouwt en je zijn gezicht laat zien,’ zegt Mizuki Murata, één van de medewerkers tegen Reuters.

Het allerschattigste café ter wereld

Het Harry Hedgehog Café is gelegen in het Roppongi uitgaanscentrum. De naam Harry, komt van het woord ‘hari’, wat’naald’ betekent in het Japans. Hedgehog betekent ‘egel’ in het Engels.

In het café wonen zo’n dertig egels. En je kunt voor ongeveer een tientje naar binnen om een half uurtje met de egels door te brengen.

egelcafe4
egelcafe3
egelcafe1

LEES OOK: Droombaan alarm! Er is een vacature voor schildpaduitlater
schilpad2-770x462

Reageer op artikel:
CUTE! Er bestaat nu een egeltjescafé
Sluiten