Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 3 sep 2016

Cuteness overload: de eerste eeneiige puppy-tweeling is een feit

Dat wij vrouwen dromen van een tweeling mag duidelijk zijn. En dat we ook allemaal dromen van een eigen puppy is ook geen nieuws. Maar dat er nu identieke tweeling-puppy's bestaan wél. Serieus, dit is the best of both worlds. Schattiger gaat het niet worden.

De eerste eeneiige hondentweeling

Het was de eer aan dierenarts Kurt de Cramer op de keizersnee uit te voeren bij de hond die ‘stiekem’ een eeneiige tweeling droeg. Na de succesvolle keizersnee viel het hem direct iets op: er was maar één placenta, wat duidt op een tweeling. Maar ook leken de twee puppy’s verdacht veel op elkaar leken: ‘Broertjes en zusjes lijken altijd op elkaar, maar verschillen wel qua tekening. Deze twee hondjes hadden précies dezelfde tekening.’

Geluk bij een ongeluk

Het was de eerste keer in 26 jaar dat de dierenarts zo’n geval meemaakte. Helemaal gek is het ook niet, bij een natuurlijke bevalling zou het niet zijn opgevallen dat er een placenta minder was, de moederhond eet de placenta’s direct op na de geboorte.

Wij zijn helemaal verliefd op de Ierse Wolfhond tweeling en het zou ons ook niet verbazen als ze een glansrijke Instagram carrière tegenmoet gaan met zulke snoetjes:

Deze wolk van een puppy kreeg een beugeltje:
Té schattig! Dit hondje heeft een beugel zodat hij weer goed kan eten

Reageer op artikel:
Cuteness overload: de eerste eeneiige puppy-tweeling is een feit
Sluiten