Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 7 okt 2015

Durft hij niet settelen met jou? De wetenschap verklaart waarom

Al een flinke tijd zien jullie elkaar regelmatig. Vooral in de slaapkamer eigenlijk. En jullie hebben het leuk, maar je droomt stiekem over meer. Hij ontwijkt echter alle serieuze gesprekken. Waarom houdt hij het zo casual?

Het antwoord is simpel: vrouwen worden jonger volwassen dan mannen. Uit onderzoek van de Newcastle University blijkt dat het vrouwenbrein zo werkt dat ze eerder dan mannen cognitief en emotioneel volwassen zijn. Dat komt doordat verbindingen in de hersenen zich bij vrouwen op jongere leeftijd optimaliseren. Vrouwen zijn er daarom eerder aan toe om te settelen.

Mannen zijn bang om te settelen

Mannen zien allemaal beren op de weg als een vrouw een beetje serieus wordt. Ze denken dat ladies meteen een huis willen kopen – help, waar halen ze dan het geld vandaan? – of een kind willen baren. En ze zijn bang hun onafhankelijkheid te verliezen. Zelfs als vrouwen een topbaan hebben en nog lang niet denken aan baby’s, krijgen mannen het een beetje benauwd als je hem na een tijdje daten officieel je lover wilt noemen.

Uitgaan met een oudere man lijkt de oplossing. Volgens Pew Research Center report is de leeftijd waarop mannen willen settelen gemiddeld 29,8 jaar. Maar de vraag blijft of jij wel écht wil settelen? Uit eerder onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen op steeds latere leeftijd verlangen naar huisje, boompje, beestje. Ze vinden een vrij leven, zonder verplichtingen, best lekker. 78 procent van ondervraagde dames tussen de 21 en 65 jaar wil haar eigen dingen blijven doen. De vrouwen vinden een eigen leven en uitgaan met vriendinnen belangrijker dan een gezin.

Settelen lijkt dan ook een moeilijkere opgave. Maar mocht je ervoor willen gaan, stel je Tinder profiel in op 30+ dan weet je zeker dat je veilig zit.

Je beste vriendin is sowieso je grote liefde

Klik op de foto en je leest waarom.

Reageer op artikel:
Durft hij niet settelen met jou? De wetenschap verklaart waarom
Sluiten