Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Life 27 jun 2018

Ben jij een dagdromer? Dan herken je jezelf hier volledig in

Vertellen mensen vaak dat je er niet helemaal bij bent met je hoofd en zit je altijd in de wolken? Dan ben jij waarschijnlijk een echte dagdromer. De volgende punten zijn typerend voor echte dagdromers. Vind je ze ook zo herkenbaar?

Dagdromen

Voor dagdromers kan het af en toe best lastig zijn om zich te concentreren op school of werk. Als je een dagdromer bent, kan dat best vervelend zijn natuurlijk. Maar we begrijpen het. Het is natuurlijk véél leuker om na te denken over die wereldreis die je graag wilt maken, in plaats van die vergadering waar je in zit.

Maar er zijn ook heel veel positieve dingen aan dagdromer zijn, zoals de volgende punten.

1. Je wordt super snel verliefd

Iets waar je dagdromers aan kan herkennen, is dat ze heel snel halsoverkop verliefd worden. Niet alleen op mensen, maar ook op plekken en kleine dingetjes. Zoals de geur in je huis wanneer je net een grote bos bloemen hebt gekocht. Je gevoelens zijn niet te stoppen, en waarom zou je dat überhaupt proberen? Het leven is veel fijner door een roze bril.

2. Je bent erg visueel ingesteld

Als dagdromer ben je enorm visueel. Als je aan iets denkt, zie je het altijd voor je in beeld. Of je nu jezelf voorstelt op een tropisch strand, of denkt aan een date met Robert Pattinson. Je ziet het in detail helemaal voor je.

In de echte wereld, betekent dit dat je waarschijnlijk mega creatief bent, omdat je heel goed met beeld en kleur werkt. Een uitleg snap je veel sneller wanneer je het voor je ziet, dan wanneer het in een abstract verhaal verteld wordt.

3. Gesprekken voer je altijd een paar keer in je hoofd, voor je ze daadwerkelijk hebt

Heb je een lastig of belangrijk gesprek in het vooruitzicht? Jij hoeft niet te stressen, omdat je alles allang hebt bedacht. Je speelt gesprekken meerdere keren af in je hoofd, voordat je erin stapt.

Dit is dan ook een echte super power, want de kans is klein dat je met je mond vol tanden staat wanneer iemand een onverwachte opmerking maakt. Jij bent allang op alles voorbereid.

4. Je bent altijd een klein beetje teleurgesteld, maar gaat wel je dromen achterna

Helaas, is de realiteit namelijk niet altijd zo mooi als in je fijne dromen. Als dagdromer zie je jezelf bijvoorbeeld al helemaal als schilderes in Parijs wonen, maar de realiteit wanneer je dat doet, is dat je in een achterbuurt woont zonder stromend water. Bijvoorbeeld.

Maar hoewel het misschien niet zo rooskleurig is als je dacht, doe jij het maar wel mooi. Je gaat je dromen achterna. als je wat minder dromerig was geweest, had je niet eens dromen gehad en was je een ervaring armer geweest.

5. Je kan onvoorspelbaar zijn

Als dagdromer komen ideeën soms heel plotseling. Als dat gebeurt, moet je het ook meteen doen. Dit is wel iets waardoor je best onvoorspelbaar bent. Heb je wel eens ineens een ticket naar New York geboekt? Of had je op de een of andere dag een hamster? Nu weet je waarom.

6. Je hebt genoeg aan de plaatjes in je hoofd

In het nu leven is best lastig voor dagdromers. Hoe hard je het ook probeert, vaak drijf je af naar die fijne wereld in je hoofd. Dit gebeurt vooral wanneer je in saaie situaties zit.

Aan de andere kant, ben jij als dagdromer wel weer heel goed in het offline gaan van social media. Je hebt al die mooie plaatjes niet nodig, in je hoofd is het allemaal net zo mooi. Wanneer je in de trein zit, is de kans dus groot dat jij het merendeel van de reis besteedt aan uit het raam staren.

7. Je volgt de menigte eigenlijk nooit

Als dagdromer ben je niet erg vatbaar voor andermans mening. Je doet lekker je eigen ding, want dat voelt het beste. De doelen die je voor ogen hebt kan je namelijk prima zelf visualiseren.

Uiteraard zijn er genoeg mensen in de wereld die gemakkelijk van negen tot vijf op kantoor kunnen zitten, maar jij wilt een spannend leven. Je maakt je eigen droomwereld realiteit. En als echte dagdromers hier, weten we dat dat je echt wel gaat lukken.

Reageer op artikel:
Ben jij een dagdromer? Dan herken je jezelf hier volledig in
Sluiten