Renée
Renée | LinkedIn Life 17 dec 2018

Deze kerst eet je samen met je familie een dame blanche ijstaart

Is een kerstdiner voor jou niet compleet zonder een dame blanche op tafel als nagerecht? Dan is er heel lekker nieuws voor je. Zorg er maar voor dat je in charge bent voor het nagerecht deze kerst, want dan kun je de dame blanche taart voor je hele familie maken.

Het is bovendien niet zomaar een taart, maar een echte ijstaart. Want hé, dat hoort natuurlijk wel bij het nagerecht.

Dame blanche taart

Ga snel naar de website van Lidl, want daar vind je het heerlijke recept van de dame blanche taart. Bovendien kost het je helemaal niet zoveel tijd om in elkaar te zetten. Het maken van de ijstaart zelf kost je 20 minuutjes, daarna zet je ‘m nog een uur in de vriezer om op te stijven.

dame blanche taart
Wat heb je nodig als je deze taart voor 8 personen maakt?
3 l vanille-ijs
3 l chocolade-ijs
500 ml slagroom
400 g pure chocolade
400 g witte chocolade
200 g aardbeien
150 g Parijse wafels
100 g neo koekjes
100 g chocoladewafeltjes
4 zakjes vanillesuiker
springvorm 22 cm

Zo maak je de ijstaart

Pak de springvorm erbij en verdeel het chocolade-ijs over de bodem. Zet daarna vijf minuten in de vriezer. Hierna is het een tijd om hetzelfde te doen met het vanille-ijs. Zet de springvorm een uur in de vriezer. Klop vervolgens de slagroom stijf en voeg daarvoor twee zakjes vanillesuiker toe.

Smelt de witte en pure chocolade vervolgens apart van elkaar au bain-marie. Snijd de aardbeien in plakjes, haal de ijstaart uit de springvorm en bedek de bovenkant met een deel van de witte, gesmolten chocola. Doop de neo (Oreo) koekjes in de chocolade. Zet vast aan de zijkant van de taart. Versier de taart vervolgens met slagroom, aardbeien en de overige koekjes. Doe de gesmolten chocola erover en serveer de taart.

Zo, als dit geen lekker toetje wordt dan weten wij het ook niet meer.

Aha! Dit is waarom je altijd nog een plekje kunt vinden voor het toetje

Reageer op artikel:
Deze kerst eet je samen met je familie een dame blanche ijstaart
Sluiten