Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 2 september 2017

Dansen houdt je brein jong blijkt uit onderzoek en dat is de perfecte reden voor een feestje

Voel je niet langer slecht over jezelf als je weer eens een avond te diep in het glaasje kijkt en jezelf midden in de nacht terug vindt terwijl je op de tafels staat te dansen. Want van prosecco wordt je gelukkig. En van dansen blijft je brein jong.

Ga vooral door met dansen tot je erbij neervalt. Want uit onderzoek blijkt dat je de tekenen van veroudering in de hersenen tegen kunt gaan met lichaamsbeweging, en dan in het speciaal door te dansen.

Ga naar een feestje en dans, het houdt je jong

Onderzoekers van het Center for Neurodegenerative Diseases in Magdeburg in Duitsland vergeleken MRI scans van 26 deelnemers met elkaar. De deelnemers waren allemaal eind zestig.

Veertien deelnemers waren veel aan het dansen en de rest van de deelnemers deed aan fitness. De deelnemers deden hun workout achttien maanden lang, wekelijks.

Bij beide groepen was te zien dat de hippocampusregio in het brein was verbeterd. Dit is de regio die een rol speelt bij de ziekte van Alzheimer, het geheugen en balans. Maar bij de dansgroep was het verschil aanzienlijker. Ook was hun balans beter.

Nu komt er waarschijnlijk een speciale dans voor ouderen, zodat je langer jong en fit blijven. Maar tot de tijd dat je zelf grijs, stijf en vergeetachtig bent, is het helemaal niet erg om lekker te blijven swingen. Ga naar een feestje en geniet. Dat houdt je jong.

Nog meer redenen voor een feestje: Cheers! Prosecco is goed voor je humeur én vermindert stress

Reageer op artikel:
Dansen houdt je brein jong blijkt uit onderzoek en dat is de perfecte reden voor een feestje
Sluiten