Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Love 14 jul 2018

7 date ideeën voor op warme, zwoele zomerdagen

In de zomer lijkt iedereen wel verliefd te zijn. Je beste vriendin is de hele dag door met haar nieuwe crush aan het appen, je buurmeisje heeft hartjes in haar ogen en ook jij hebt kriebels in je buik. Is het jouw beurt om een date te verzinnen? Hierbij 7 date ideeën, waarmee je hem sowieso zult verrassen.

Een eerste date op een terrasje is prima, maar vooral in de zomer kun je zoveel meer doen dan de standaard dingen. Met deze tips scoor je sowieso punten.

Bootje varen

Een date waarbij je direct het gevoel krijgt dat je in een scene van ‘The Notebook’ verkeert, is bootje varen. Huur een fluisterbootje – geen roeibootje, wil je hem een work-out bespraren – en ga het water op. Da’s heel romantisch, en je hebt zo genoeg tijd om elkaar te leren kennen.

Buiten filmpje kijken

In de zomer kun je in veel grotere steden in de openlucht films kijken. Hiervoor moet je je wel opgeven en kaartjes kopen, maar als je dat gedaan hebt ben je zeker van een date waarbij de romantiek in de lucht hangt. Neem je eigen flesje wijn en snacks mee, en je hebt sowieso succes.

Maak je zomer bucketlist

Hoe leuk is het om allebei een aantal dingen op te schrijven die je deze zomer echt wilt gaan doen – om ze vervolgens samen te gaan uitvoeren? Leer je gelijk heel veel van elkaar kennen ook.

Zomer ontbijt date

Een terrasje pakken is leuk, maar ontbijten en zelf de keuken induiken misschien nog wel leuker. Spreek bijvoorbeeld af dat je allebei je favoriete ontbijtje voor elkaar maakt, en eet dit lekker in het park op. Zorg wel voor goeie koffie, want sociaal bezig zijn zónder is voor veel mensen (jep, dat zijn wij) geen optie.

Festivallen

In de zomer zijn er ontzettend veel leuke festivals waar je naartoe kunt gaan. Voornamelijk food festivals zijn ideaal voor een date. Er is keuze genoeg, dus je hoeft niet bang te zijn dat er niets is wat je vlam lekker vindt. De sfeer is altijd goed en je kunt zo lang blijven als je wilt. Ideaal, toch?

Road trip

Pak de auto, neem lekker eten en drinken mee en ga gewoon rijden. Je hebt onderweg genoeg tijd om te kletsen, en leert nog veel over elkaar muzieksmaak ook. Vergeet dus zeker je niet je playlist voor onderweg samen te stellen.

Skeeleren

Een beetje actie is ook leuk op een eerste of tweede date. Je hoeft op die manier niet ongemakkelijk tegenover elkaar te zitten, maar bent gewoon lekker in beweging. Mocht je even geen gespreksonderwerp weten, doe je gewoon net alsof je buiten adem bent. Kun je daarna lekker bijkomen met een drankje in de zon.

Dit vindt je vast ook wel interessant: Echte liefde: 7 dingen die hij doet die ‘ik hou van je’ schreeuwen

 

Reageer op artikel:
7 date ideeën voor op warme, zwoele zomerdagen
Sluiten