Emma Plasmans
Emma Plasmans Love & Seks 20 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

5 dingen die je moet onthouden tijdens het daten als je ooit bedrogen bent

Ben je weleens bedrogen? Dan weet je dat het niet makkelijk is om daarna weer volop te daten en in de liefde te geloven. De pijn en het verraad wat je hebt meegemaakt, kan nogal een blijvende indruk achterlaten. Er is dan ook vertrouwen en kwetsbaarheid nodig wil je weer openstaan voor toekomstige liefdes.

Gelukkig zijn er manieren om je pijn en angst achter je te laten en opnieuw de datingwereld te betreden. Hopelijk wil je na het lezen van deze manieren weer massaal gaan daten. Let wel op, er zijn vijf dingen die je echt moet onthouden tijdens het daten.

Daten

First things first, wees niet te streng voor jezelf als je moeite hebt om het verleden los te laten. Je hebt nogal een trap op je hart gehad, dus dat is helemaal te verwachten. Dit soort ‘verraad’ kan een grote impact hebben op je zelfvertrouwen. Het is dus echt belangrijk om dit eerst te verwerken voordat je weer opnieuw gaat daten. Anders staan de negatieve dingen zoals, wantrouwen, angst en twijfel in de weg bij het opnieuw vinden van de liefde.

Geloof in jezelf, sta stil bij wat er precies gebeurd is en hoe je je daarover voelt en probeer vanuit daar verder te gaan. Wij hebben vijf belangrijke dingen beschreven die je moet onthouden wanneer je weer gaat daten. Je kan het!

1. Er bestaan nog steeds goede mensen (écht)

Als je door iemand wordt bedrogen, kan je heel makkelijk het gevoel krijgen dat je nooit meer iemand kunt vertrouwen. Dit is zeker niet waar, hoe erg het voor jou ook zo voelt. Juist door opnieuw te daten kan je iemand ontmoeten die je wél goed zal behandelen.

2. Vreemdgaan zegt alles over de bedrieger, niets over jou

Wanneer iemand ontrouw is, kun je makkelijk het gevoel krijgen dat het iets te maken heeft met jou. Heb ik iets verkeerds gedaan? Ben ik wel leuk genoeg? Dit zijn vragen die door je hoofd kunnen gaan. Maar probeer het niet persoonlijk op te vatten, het gedrag heeft alleen maar te maken met zijn of haar eigen karakter. Jij bent goed zoals je bent. Sterker nog: perfect.

3. Je verdient geluk

Als er op je hart wordt getrapt én als je vertrouwen wordt beschaamd, kan dit een klap zijn voor je zelfrespect. Maar vergeet nooit dat iedereen geluk en liefde in zijn of haar leven verdient, ook jij dus. Wanneer je je dus somber voelt, blijf dan jezelf daaraan herinneren. Het is nu jouw beurt waarin er iets goeds gaat gebeuren. Lekker daten dus.

4. Vertrouwen kan en zal worden verdiend

Iedere relatie, goed en slecht, biedt kansen om meer over elkaar te weten te komen en over jezelf. Wat je bijvoorbeeld wil in een relatie en in de toekomst. Een van de beste lessen die voortkomt uit bedrog, is dat je vertrouwen niet iets is wat je meteen moet geven.

Het is helemaal oké om er eerst voor te zorgen dat iemand het echt waard is. Probeer je innerlijke kern en fundament van vertrouwen en stabiliteit opnieuw te bouwen. Wees open naar elkaar, communiceer over je kwetsbaarheden en dan kom je er absoluut samen uit. You deserve it.

Lees ook: Raar maar waar – Vrouwen die bedrogen zijn door hun ex krijgen uiteindelijk de beste relaties

Reageer op artikel:
5 dingen die je moet onthouden tijdens het daten als je ooit bedrogen bent
Sluiten