Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Love 21 aug 2020

Dateleed: ‘Kwam ik even bedrogen uit toen ik me na een lange relatie eindelijk in de wereld van het online daten kon storten’

Het leed achter daten: de afschuwelijke cringe momenten, zenuwachtige boertjes en meer. Na een relatie van 7 jaar werd het voor Beautify’s Gina tijd om weer te gaan daten. Na volledig de boot te hebben gemist met alle dating apps (hoewel nu blijkt dat ook dit rampzalig is) is ze inmiddels een paar maanden verder en deelt ze in alle eerlijkheid haar “dateleed” met jullie. Take some popcorn and enjoy.

Zoals beloofd in mijn vorige column (je leest ‘m hier en écht dat wil je, want: juice), zou ik nog wat dieper ingaan op datingapps. Pfff, het leed dat daten heet.

Daten via Tinder en Happn

Kwam ik even bedrogen uit toen ik me na een lange relatie eindelijk in de wereld van het online daten kon storten. Little did I know want ik kwam me toch van een koude kermis thuis. Het ging al mis bij het installeren van Tinder en Happn want dat is blijkbaar niks meer. Tinder is veranderd van serieuze matchmaker in een app die puur wordt gebruikt om een bedpartner te fixen. Laat het me vooral weten als iemand dit anders ervaart. Ik in ieder geval niet. Na slechts 15 minuten scrollen heb ik deze app dan ook weer meteen weer verwijderd.

Misschien had ik meer kans op Happn. Ik ken zelf behoorlijk wat stelletjes die elkaar op wonderbaarlijke (?!) wijze via Happn hebben leren kennen. In feite is er niks wonderbaarlijks aan want deze app checkt met wie jij je wegen kruist. Handig dat zeker, maar vooral ook een piecie eng. Ook onpraktisch is dat na een mislukte date de kans groot is dat je deze crush dagelijks nog tegen het lijf loopt in de appie.

Daten via andere apps

Nog steeds wilde ik weten of ik een beetje lekker in de markt lig momenteel. Tinder en Happn hebben inmiddels plaatsgemaakt voor een reeks nieuwe datingapps. Dikke fissa want ik wilde nog wel wat snoepjes swipen (én daten) en dan heb ik het niet over Candy Crush (blijft leuk, inmiddels aangekomen bij level 614 #quarantaine). Bumble is tegenwoordig by far mijn favoriet. Na een match is het namelijk aan de vrouw om een gesprek te beginnen, heerlijk deurbeleid. Doe dit wel binnen 24 uur anders ben je je match weer kwijt.

Naast Bumble is ook Hinge een ding. Het leuke aan deze app is dat je er best wel creatief voor moet zijn. Je komt er namelijk niet weg met een simpele bio waarin je aangeeft dat je van dansjes doen houdt en graag wijntjes drinkt met de maiden. Niet alleen moet je hier minimaal drie foto’s van jezelf toevoegen (hierdoor kun je een catfish iets makkelijker opsporen), ook geef je antwoord op een aantal stellingen bedacht door Hinge. Niet zomaar stellingen, neen. Enorm grappige stellingen. Aan jou de eer hier een geinig verhaal van te maken.

Raya

Last but not least beproefde ik mijn geluk op Raya. Ook wel de app voor ‘the rich and the famous’ genoemd. Ze zeggen dat je hier door een jury voor moet worden ‘aangenomen’ maar goed, ik zit erin dus ik zou zeggen, doe een poging. Eenmaal binnengetreden tot dit ensemble kwam ik het ene na het andere bekende snoepje tegen. Channing Tatum (inmiddels weer gelukkig samen met een waiffie), Brody Jenner en NIET TE VERGETEN mijn favo ex-directioner Harry Styles. Uiteraard met niemand gematcht.

Goedkoop is deze laatste app in ieder geval niet. Je betaalt bijna 11 euro per maand om (al dan niet) de ware te vinden. Je ziet daarnaast ook maar een maximum aantal mensen voorbijkomen op een dag en wil je tóch een extra dm sturen? Dan betaal je daar maar liefst 3,50 voor. Geinig is die hele poppenkast wel. Waard is het het niet. Voorlopig blijf ik in ieder geval op Bumble en Hinge rondhangen in de hoop een leuk snoepje te scoren om mee te daten. Wordt vervolgd.

Reageer op artikel:
Dateleed: ‘Kwam ik even bedrogen uit toen ik me na een lange relatie eindelijk in de wereld van het online daten kon storten’
Sluiten