Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 22 aug 2020
Leestijd: 5 minuten

Wil het daten maar niet lukken? Dit is wat je anders zou moeten doen op basis van je sterrenbeeld

Het is zoeken naar een speld in een hooiberg: iemand vinden om mee te daten. En als je dan iemand hebt gevonden moet ook nog maar eens alles klikken wil je voor date numero dos kunnen gaan. Je stelt jezelf dan ook regelmatig de vraag of je niet te veeleisend bent. Misschien. Je zou ook consessies kunnen doen op een andere manier en je sterrenbeeld vertelt je daar meer over.

Say no more. Als je weet dat je met een kleine verandering (aan jezelf) een grotere kans hebt op een geslaagde date is dat natuurlijk het proberen wel waard.

Zo gaat het daten wél lukken

Kom op vrouw. Kijk naar jezelf in de spiegel. Je ziet er va-va-voom uit en je bent ook nog eens lief en zorgzaam. Het lijkt soms eeuwen te duren voordat jouw prins of prinses op het witte paard komt opdraven maar geloof ons, dat zal een stuk sneller gaan als jij op deze kleine dingen let.

Maagd (23 augustus t/m 22 september)

Maagden staan erom bekend dat ze krankzinnig nauwkeurig en precies zijn. Voor jou moet alles kloppen en iets héél kleins kan voor jou een enorme afknapper zijn. Probeer dit wat meer los te laten want als alles meteen moet kloppen wordt het inderdaad wel heel lastig om iemand te vinden die aan jouw eindeloze checklist voldoet.

Weegschaal (23 september t/m 22 oktober)

Jij bent een kritische denker, helemaal niet verkeerd natuurlijk maar het kan je wel belemmeren in het daten. Als jouw partner de ideale man of vrouw moet zijn en je meer bezig bent met de toekomst dan nu, wordt dat daten een lastig verhaal. Probeer je kritische kanttekeningen even te laten voor wat het is. Mochten er écht nog red flags in beeld komen kun je een date altijd nog afkappen.

Schorpioen (23 oktober t/m 21 november)

Hoewel het lijkt alsof jij een gereserveerde persoonlijkheid hebt, is juist het tegendeel waard. Jij bent een echt gevoelsmens en laat alles van emotie afhangen. Dit kan voor anderen best intens overkomen. Houd het luchtig op een eerste date, die diepe gesprekken komen later nog wel want ze zouden je date best wel eens kunnen afschrikken op dit moment.

Boogschutter (22 november t/m 21 december)

Jouw valkuil is dat je je iets te veel kan laten meesleuren in het daten. Je vindt iemand best wel snel leuk en laat je vriendinnen meteen weten dat dit hem of haar écht is. Vergeet niet dat dat voor hen niet de eerste keer is dat ze het horen. Probeer wat gereserveerder te zijn en een aantal dates af te wachten voordat je je er al helemaal in laat meeslepen.

Steenbok (22 december t/m 19 januari)

Jij bent altijd al een harde werker geweest en hebt een serieuze houding. Voor jou gaat daten dan ook verder dan simpelweg een nieuw persoon leren kennen. Jij wilt de ware zien te vinden en daardoor wordt de druk om te daten met “de ware” alleen maar groter. Dat werkt tegen. Laat dit los en kijk waar het naartoe gaat.

Waterman (20 januari t/m 18 februari)

Jij bent extravert en hebt een aanwezige persoonlijkheid. Dit kan er op dates nogal eens voor zorgen dat je over de ander heen schreeuwt en te veel over jezelf praat. Een behoorlijke afknapper. Probeer dat aanwezige enigszins te reduceren en laat niet direct het achterste van je tong zien. Ga je baat bij hebben.

Vissen (19 februari t/m 20 maart)

Jij bent een empatisch persoon en bent altijd bezig het anderen naar de zin te maken. Zo ook op dates, het kan je bezighouden of de ander het wel naar de zin heeft. Let go, let go. Als iemand het niet leuk vindt, kun je er vanuit gaan dat ze dit zelf aangeven. Dan was het ook jouw persoon niet. Focus je op je eigen gevoel: heb jíj het naar je zin?

Ram (21 maart t/m 19 april)

Jij bent avontuurlijk ingesteld en wilt dat elke date een speciaal uitje wordt. Toch kan het zijn dat je hierdoor niet bij de kern van de ander komt. Een potje tafeltennis is hartstikke leuk, maar dat is het ook als je dat met je broertje doet. Focus je met een date op elkaar om te ontdekken of jullie een eventuele match zouden kunnen zijn.

Stier (20 april t/m 20 mei)

Stieren staan erom bekend dat ze wel lekker gaan op status. Diep van binnen weet jij ook wel dat dat helemaal niet belangrijk is, maar je betrapt jezelf er wel vaak op dat je personen met interessante banen met status naar rechts swiped, en anderen liever links laat liggen. Niet. Meer. Doen.

Tweelingen (21 mei t/m 20 juni)

Stille wateren hebben diepe gronden. Maar jij bent pas écht lastig te doorgronden en dat maakt het daten nou niet bepaald makkelijk. Natuurlijk mag je jezelf beschermen tegen gevoelens maar als iemand niet door jou muurtje kan breken (zelfs niet na 6 dates) wordt het wel een lastig verhaal. Laat je dat muurtje voortaan dan ietsje zakken?

Kreeft (21 juni t/m 22 juli)

Kreeften zijn de meest huiselijke tekens van de zodiak. Natuurlijk wil je een veilig en geborgen gevoel ervaren bij je date, maar dit hoeft niet per se de persoon te zijn met wie jij gaat trouwen. Kijk rustig welke kant het op kan gaan, je bent nog jong en hoeft echt niet meteen thuis te komen met de ideale schoonzoon- of dochter.

Leeuw (23 juli t/m 22 augustus)

Ai ai, jij bent vrij dominant. Dit kan potentiële partners best nog wel eens afschrikken omdat ze bang zijn dat jij de meest dominante persoon zult zijn in een relatie. Probeer je dominante persoonlijkheid dan ook een beetje te parkeren tijdens het daten. Dat komt later wel weer. De ander wil eerst door deze barrière breken om erachter te komen of jullie überhaupt een goede match zijn.

Na vijf dates nog steeds de interesse van de ander weten vast te houden? Met deze 3 gouden tips wordt je volgende relatie geweldig

Reageer op artikel:
Wil het daten maar niet lukken? Dit is wat je anders zou moeten doen op basis van je sterrenbeeld
Sluiten