Dít vind je het meest stressvol aan daten volgens je sterrenbeeld

Krijg je meteen de kriebels (en niet de juiste kriebels) als je aan een date denkt? Of wordt je er juist heel enthousiast van? Het is niet raar dat je gespannen bent voor een afspraakje, daten is best stressvol. Je stelt jezelf open tegenover iemand anders en dat is best spannend. Maar wat jij het meest spannend vindt aan een date, kan verschillen per sterrenbeeld.

Voor sommigen is de aanloop naar de date het meest stressvol. Voor anderen juist het einde, dan krijg je meestal te horen hoe de ander het vond gaan. Waar de stress begint, verschilt per persoon.

Een stressvol moment tijdens daten volgens je sterrenbeeld

Als je weet wat de stress veroorzaakt voor een date, kan je daar misschien iets aan veranderen. Hier is een lijstje met de meest voorkomende stressmomenten tijdens het daten volgens je sterrenbeeld. Misschien kan je er iets van leren.

Psst, deel dit artikel met je vriendinnen – met Pinterest.

1. Ram: de controle loslaten

Voor een zelfverzekerde Ram is risico’s nemen geen probleem. Maar zodra de controle niet meer in zijn/haar handen is begint de stress op te borrelen. Tijdens daten moet je  juist de controle loslaten en je laten verassen – dit is de reden waarom Rammen gestrest raken van een date.

2. Stier: de ‘normale’ routine verbreken

Een Stier houdt van de normale gang van zaken en daarom vinden ze daten vaak stressvol. Een date zou tot iets kunnen leiden en dat vinden Stieren een spannende gedachte. Vaak begint een relatie met een Stier in de friendzone, op deze manier is deze persoon al in de normale routine en verandert er niet zo veel.

3. Tweelingen: twijfelt hoe hij/zij overkomt

Tweelingen zijn heel sociaal en kunnen daarom echt uren praten zonder dat ze diegene waarmee ze praten goed moeten kennen. In eerste instantie lijkt daten dus geen reden tot stress. Maar een afspraakje blijkt toch echt een uitdaging voor Tweelingen. Want van binnen twijfelen ze over hoe ze overkomen op hun date. Vooral bij een eerste indruk kan dit heel stressvol zijn.

4. Kreeft: de angst om gekwetst te worden

Voor een Kreeft heeft daten twee kanten. Aan de ene kant is een date een kans op een nieuwe liefde, maar aan de kant ook iets wat kan leiden tot een gebroken hart. Dit alles samen maakt daten spannend maar ook stressvol.

5. Leeuw: bang voor een afwijzing

Een Leeuw heeft veel zelfvertrouwen en weet heel goed wat hij/zij waard is. Toch zit er onder al dat zelfvertrouwen een angst voor afwijzing. Leeuwen houden ervan om geliefd te worden. Dus ze zouden wel naar een date gaan, maar vooral een eerste date is erg stressvol.

6. Maagd: ziet op tegen small talk

Een Maagd gaat het liefste meteen in op diepe onderwerpen waardoor hij/zij de potentiële lover écht goed leert kennen. Maar dit is niet de enige reden waarom een afspraakje voor hen lastig is, Maagden zijn namelijk niet zo goed in small talk.

Het meest stressvolle aan daten vinden ze dan ook de awkward stiltes die zouden kunnen voorkomen. Als Maagd kan je dan misschien eens dit lijstje doornemen, deze 15 vragen slepen jou door namelijk door je eerste date heen.

7. Weegschaal: heeft het gevoel altijd ‘aan’ te moeten staan

De Weegschaal wil iedereen om zich heen graag tevreden houden. Dit geeft een hoop druk. Soms denkt de Weegschaal zoveel om anderen dat hij/zij zichzelf vergeet. Oops.

8. Schorpioen: zichzelf openstellen

Diep van binnen wilt een Schorpioen heel graag verliefd worden. Maar ze hebben tijd nodig om zich open te stellen – dit komt omdat Schorpioenen heel erg op zichzelf gericht zijn. Zichzelf openstellen kan dus heel stressvol zijn.

9. Boogschutter: plannen maken en zich eraan houden

Ook de boogschutter is erg op zichzelf gesteld. Maar in tegenstelling tot de Schorpioen hebben ze wel graag gezelschap op zich heen. Daten is daarom niet echt een probleem. Boogschutters houden van casual afspreken – een datum en tijd, maakt het dat ze zich opgesloten voelen, dit kan stressvol zijn.

10. Steenbok: tijd vrijmaken

Steenbok is het meest gedreven en ambitieuze sterrenbeeld. De agenda staat bij een Steenbok altijd bomvol. Daarom willen ze hun vrije tijd zo goed mogelijk inplannen met vooral leuke dingen. De druk dat een date dus leuk moet zijn loopt dan wel op.

11. Waterman: de angst om niet goed te worden begrepen

Een Waterman is een uniek persoon. Ze bewandelen hun eigen pad en daarbij houden ze geen rekening met anderen. Eigenlijk is een Waterman niet echt opzoek naar liefde – als het om zijn/haar pad komt dat zien ze het wel. Als Watermannen dan gaan daten kan het stressvol zijn of de andere persoon deze levenswijze begrijpt. Want net als iedereen, wil een Waterman geliefd worden om wie hij/zij is.

12. Vissen: op zoek naar the one

Iemand met het sterrenbeeld Vissen barst bijna uit elkaar van de liefde. En is daarom echt op zoek naar zijn/haar grote liefde. Dit kan echter veel druk opleveren en stressvol zijn voor een date.

Lees ook: Alles wat je liever niet wilt weten over jouw sterrenbeeld

Reageer op artikel:
Dít vind je het meest stressvol aan daten volgens je sterrenbeeld
Sluiten