Isis van Graas
Isis van Graas Love & Seks 10 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Aan het daten? Dit zijn de 5 tips en tricks om vertrouwen te winnen en open naar elkaar te zijn

Communicatie is key in een relatie. Zijn jullie nog aan het daten, maar wil je wel stappen zetten naar meer vastigheid? Dan zijn dit een aantal manieren die jullie elkaar aan kunnen leren. Zo blijft met elkaar discussiëren en communiceren leuk en vooral comfortabel – en dat is natuurlijk wat iedereen wil.

Wees niet bang, als jullie dit nog niet onder de knie hebben, hoef je je nog steeds niet druk te maken. Communicatietechnieken en andere tips en tricks vallen gewoon aan te leren in een relatie.

Zo leer je met elkaar communiceren tijdens daten

Van onze vorige relaties kunnen we veel leren, zeker als het gaat om communicatie. Met de volgende tips weet jij zeker dat je basis ligt bij goede communicatie en voortaan aan een goede relatie begint.

1. Begin met hoe jij je voelt

Het is altijd beter om in een gesprek over jezelf te beginnen, dan gelijk over de ander. Vertel dus hoe jij je voelt en wat je voelt, zodat je partner kan beginnen met luisteren in plaats van zichzelf verdedigen. Het is namelijk nooit fijn om eerst te horen wat jij fout hebt gedaan, dus als je de sfeer gezellig wilt houden, begin dan met deze techniek.

2. Houd het luchtig

Er is een manier om een serieus gesprek te starten zonder té serieus te klinken. Zo houd je een ontspannen sfeer waardoor de ander zich vrijer gaat voelen om zich te uiten en te vertellen hoe hij of zij zich voelt.

3. Oefening baart kunst

Oefening baart kunst en zeker op gebied van goede communicatie. Hoe vaker jullie met elkaar kletsen of serieuze gesprekken voeren, hoe beter en soepeler dit zal gaan. Eigenlijk is daten één grote oefening en als je het wil laten slagen, dan is communicatie dus écht nodig.

4. Deel je eigen zwaktes

Heb je gemerkt dat je partner het lastig vindt om zijn of haar gevoel te uiten? Probeer het zelf dan extra te laten zien. Zo gaat je potentiële lover merken dat het helemaal oké is om elkaar te vertrouwen en je open op te stellen.

Misschien vind je dit ook leuk:

Reageer op artikel:
Aan het daten? Dit zijn de 5 tips en tricks om vertrouwen te winnen en open naar elkaar te zijn
Sluiten