Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 10 apr 2015

Er is nu een dating-app waar wíj vrouwen de touwtjes in handen hebben

Voor alle single vrouwen (en mannen), er is een nieuwe datingapp: Bumble. Bumble is de nieuwe vrouwenpower dating-app waarbij vrouwen de touwtjes in handen hebben. Zo mogen vrouwen bijvoorbeeld als eerste een bericht sturen.

Vrouwenpower

Volgens de makers van de app is het niet bedoeld om de vrouw superieur te maken, maar om haar zichzelf te laten zijn. Vrouwen hoeven niet langer bang te zijn dat het raar wordt ontvangen wanneer zij het eerste bericht sturen.

Swipen

Verder gaat het swipen ook anders. Allereerst krijg je niet per se meteen een foto van de persoon te zien, maar soms ook een foto van zijn of haar werkomgeving of school. Gesprekken worden dus gestart op basis van relevantie en interesse. Later in het gesprek zie je pas de overige informatie die bij een persoon hoort.

Match

Wanneer er een match is, krijgen vrouwen 24 uur de tijd om te reageren. Door deze nieuwe manier van online daten hopen de makers een veiligere omgeving te maken voor vrouwen om te daten met vreemden.

Afschrikken?

Schrikken mannen er dan niet van af? Blijkbaar niet. Veel mannen vinden het stiekem wel spannend dat zij eens de afwachtende rol moeten innemen (snappen we ook wel hoor, mannen). Wij zijn benieuwd, zou het werken voor ons dames?

Reageer op artikel:
Er is nu een dating-app waar wíj vrouwen de touwtjes in handen hebben
Sluiten