Dating dilemma: 12 date situaties die iedereen die date sowieso herkent

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week: date situaties die iedereen herkent.

Met de drie single jaren die ik inmiddels achter me heb, zijn er al aardig wat dates de revue gepasseerd. En de dates zijn allemaal anders. De jongens zijn stuk voor stuk leuk en interessant (en soms, subtiel gezegd, complete randdebielen). Maar er zijn ook dingen die je als dater op een gegeven moment gaat herkennen. Echt, vink ze maar af:

 1. Zeggen dat je een heel specifiek type hebt waar je op valt. En dan alleen maar dates hebben met jongens die precies niet lijken op jouw omschreven droomman. Waar gaat dat ineens fout in je selectieproces?
 2. Op één van je datingapps (ja geef maar toe, jij hebt er ook meerdere) aan de praat raken met een jongen waarmee een van je vriendinnen of huisgenootjes ook al mee heeft gesproken/gedate. Oeps.
 3. Je maakt op basis van de foto’s op zijn datingprofiel meteen een voorstelling hoe jullie er uit zouden zien als stelletje.
 4. ‘Per ongeluk’ blijven slapen bij een gast na het stappen waarbij het aanbod ‘ik woon hier om de hoek’ veel verleidelijker klonk dan de koude fietsrit naar huis. En dan de volgende dag toch datzelfde koude ritje maken, maar wel een tikkeltje meer awkward omdat je je uitgaanskleren van de vorige avond nog aan hebt.
 5. Een jongen met een eigen huis wordt ineens 70% aantrekkelijker. Getuigt namelijk van zaakjes op orde. En niet geheel onbelangrijk: geen nieuwsgierige huisgenoten als je bij hem nog even een ‘kopje thee’ gaat drinken na jullie date.
 6. Nooit, maar dan ook nóóit uit eten gaan op de eerste date. Als ik ooit nog één gesprek moet voeren boven een bord lasagne, óver m’n bord lasagne, omdat we verder geen reet gemeen of te bespreken hebben, ga ik gillen.
 7. De ultieme kunst ontwikkeld hebben om, wanneer je een verliefd en klef stel ziet lopen, met je ogen te rollen en tegelijkertijd te wensen dat jij dat was.
 8. Per ongeluk expres een beetje flirten met een collega. Hé, als je lange dagen werkt, moet je toch ergens je lolletje vandaan halen.
 9. Rustig even zitten swipen op Happn of Tinder wanneer je in de trein of de tram zit, maar wél je telefoon zodanig panisch afschermen zodat niemand mee kan kijken op je scherm. Geen zin in mensen die stilzwijgend je weloverwogen swipe-keuzes gaan zitten veroordelen.
 10. Na een date een uitvoerige nabeschouwing houden met je vriendinnen. Tja, waar mannen het over het ‘balspel’ hebben na een voetbalwedstrijd, hebben wij dat ook
 11. Je hebt een favoriete date-kroeg. Het barpersoneel daar heeft je waarschijnlijk op minstens 23 dates met verschillende mannen gezien.
 12. Het niet geloven als een jongen eens écht interesse in je toont en hem vervolgens zelf afschrijven. Tja, daten (in Amsterdam) maakt je een klein beetje sceptisch. Klein beetje maar.
 13. En, hoe ver kwamen jullie met “ja, check, yikes, check”? Ach, laten we dat niet op het teveel daten en mannen verslinden afschrijven, maar laten we het gewoon ehm, levens-ervaring noemen.

Reageer op artikel:
Dating dilemma: 12 date situaties die iedereen die date sowieso herkent
Sluiten