Dating dilemma: Aha dit is hét geheim van de tweede date

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week:

‘Dé 9 manieren waarop je tot een tweede date komt’, luidt de titel van een onderzoek van een Amerikaanse dating app. Ik spot ‘m online en weet niet hoe snel ik het artikel aan moet klikken. Eindelijk hét geheim om zo’n gast meteen te strikken! Nou ja, voor een tweede date dan.

De onderzoekers van dit ongetwijfeld-onwijs-niet-wetenschappelijke onderzoek hebben aan stelletjes gevraagd wat zij anders deden op hun eerste dates dan de singles van tegenwoordig. Ze zetten dus de succesvolle lovebirds af tegen de losers die geen vriendje kunnen krijgen, laat staan een tweede date. OK, top.

Dan kan hij die date wel op zijn buik ‘sgrijfuh’

Zo blijkt dat de stellen vóór hun eerste date al minstens een week met elkaar in gesprek waren. Daar ben ik het wel mee eens. Door af te tasten of je iemand aan de haak hebt geslagen die een beetje normale zinnen kan typen, bespaar je jezelf een behoorlijk tenenkrommende date. Maakt hij meer dan 216 spelfouten in 3 woorden, dan kan hij die date wel op zijn buik ‘sgrijfuh’.

Singles plannen hun dates trouwens vooral op vrijdag, zaterdag en zondag. ALARM, foute boel. De succesverhalen hadden hun eerste dates bijna allemaal doordeweeks. Waarom? Doordeweeks ben je minder snel geneigd om jezelf te pletter te pimpelen. Dus, minder alcohol en daardoor minder ‘oeps, misschien had ik niet…-momentjes.

Maar nu iets heftigs. Er wordt namelijk aangeraden om op de eerste date uit eten te gaan. YIKES. Dat is juist mijn nr. 1 no go. Het kan in je app-gesprek nog zo leuk zijn, straks zit je elkaar in real life aan te gapen boven een romantisch 3 gangendiner bij kaarslicht.

Het toetje is nog het enige lichtpuntje van die hele avond

Bij het voorgerecht ben je al door je gespreksstof heen en er vallen verplichte stiltes omdat jullie allebei je eten aan het wegmalen zijn. Toch wil je per se het etentje uitzitten, want het toetje is nog het enige lichtpuntje van die hele avond, naast het van ellende dovende kaarsje.

Andere tips van de succesvolle lovebirds: laat de man de eerste date plannen en betalen, houd het goedkoop (de rekening dan hè), niet zoenen op de eerste date en spreek meteen weer een nieuwe date af. Ik vind het allemaal prima, als ik het etentje maar mag terugbrengen naar alleen het toetje. Of doe ik dan weer lastig? Meh, de man die daar niet mee instemt is sowieso niet de man voor mij.

Meer lezen van Marie-Louise? De dating dilemma columns schrijft ze exclusief voor Beautify, maar ze verzamelt ze mét nog veel meer leuke verhalen op haar eigen Tumblr account. Genieten!

Reageer op artikel:
Dating dilemma: Aha dit is hét geheim van de tweede date
Sluiten