Dating dilemma: Als doorschijnende shirtjes het gesprek overnemen

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week: Doorschijnende shirtjes.

Mag ik even? Er moet me even iets van het hart. Van m’n boezem, eigenlijk. Gewoon omdat ik merk dat de mannen in mijn omgeving er zenuwachtig van worden en ik er steeds een beetje twijfelend van naar beneden ga kijken. Dus ehm, wat is er precies aan de hand met al die tieten? Die van Kendall en Rihanna, maar af en toe ook van de barista op de hoek van wie de tepels je bijna een oog uitsteken. Letterlijk.

Mijn ‘djeez jongens, bedenk nou eens dat dat gewoon pijn doet aan je rug’ wordt altijd genegeerd

Kijk, ik zit WhatsApp-groep met twee vrienden. Als in: mannen. En in plaats van dat ze de chat van hun tweeën gebruiken om vieze plaatjes naar elkaar te sturen, vinden ze het heel grappig om dat in de chat te doen waar ik ook in zit. Misschien omdat ze weten dat ik er sowieso op ga klikken, vervolgens compleet gechoqueerd raak en driftig commentaar ga zitten leveren.

De één is een billenman en stuurt alleen maar video’s van bijzonder kunstig twerkende vrouwen door. Vrouwen met billen die een eigen leven lijken te leiden. Die de flamenco lijken te dansen, de billen los van elkaar bewegend en klappend(?!) als een stel castagnetten.

De andere is meer van de boobies en stuurt plaatjes van.. Tja, borsten. Zolang ze maar groot en bloot zijn. Opmerkingen van mij in de vorm van ‘djeez jongens, bedenk nou eens dat dat gewoon pijn doet aan je rug’ worden voor het gemak altijd genegeerd.

Laatstgenoemde stuurde dus ook een linkje door met een rijtje foto’s van vrouwelijke celebs. Zonder BH. Van Kendall tot Beyoncé en van Gwyneth tot Jennifer (Lawrence én Aniston). Borsten los en vrij in het shirtje. Het liefst in een dun, doorschijnend exemplaar, zodat je alle details goed kan zien. En met details bedoel ik tepels.

Niemand zou vrolijk worden van de constante airco om de meisjes ‘on point’ te houden

Ik werd geconsulteerd door de mannen. Waarom normale vrouwen er ook niet wat vaker zo bij kunnen lopen. Ik maakte een kleine opsomming: Misschien dat het je in de horeca helpt om je fooienpot te spekken, maar ik gok dat het op kantoor ten koste gaat van de productiviteit. Ten eerste zou het me op werk een berisping opleveren (nadat de HR-manager hersteld zou zijn van het aanzicht), en niemand zou vrolijk worden van de constante blast van de airco om de meisjes een beetje ‘on point’ te houden.

Dan wordt het weer klagen als buurvrouw Truus van 70 de tuin staat te schoffelen in haar doorschijnende shirt

En trouwens, de normale vrouw zit ook veel op de fiets en als je ons niet allemaal met samengeklemde kaken rond wil zien rijden, moet er gewoon wat ondersteuning plaatsvinden. En in tegenstelling tot de jetsers van Kim K. blijven niet alle borsten netjes in het gareel staan. Dus dan wordt het weer klagen als buurvrouw Truus van 70 de tuin staat te schoffelen in haar doorschijnende shirt.

Ik geloof niet dat er naar m’n super logische uitleg werd geluisterd want er werd alweer een video doorgestuurd van een stel stevige billen, deinend in een kleurige, strakke sportbroek. De jongens vroegen zich af waarom vrouwen niet altijd in zulke broekjes lopen. M’n voorbeeld van buurvrouw Truus had dus blijkbaar niet veel indruk gemaakt.


Meer lezen van Marie-Louise? De dating dilemma columns schrijft ze exclusief voor Beautify, maar ze verzamelt ze mét nog veel meer leuke verhalen op haar eigen Tumblr account. Genieten!

Reageer op artikel:
Dating dilemma: Als doorschijnende shirtjes het gesprek overnemen
Sluiten