Marie-Louise Diekema
Marie-Louise Diekema Column 14 september 2016

Dating dilemma: Als het single zijn in je genen zit

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week:

Je vriendinnen slaan ze om de haverklap aan de haak. Kennissen die met veel bombarie en narigheid scheiden vinden toch weer een nieuwe liefde. De collega waarvan jij je niet kan voorstellen dat ook maar iémand het daar privé mee volhoudt is gelukkig getrouwd en ZELFS JE OMA VAN 80 heeft een nieuwe vlam gevonden. En jij staat maar weer ergens uit te leggen waarom je nog steeds geen relatie hebt.

En daar heb ik nu hét antwoord op gevonden waardoor je dus gewoon je ouders de schuld kunt geven. Ha! Het zit blijkbaar gewoon in je genen waarom het je niet lukt om aan een relatie te beginnen.

En met waarom bedoel ik niet de precieze redenen he? Er staat niet in je genen geschreven van ‘oh ja Lo kan geen vent vinden omdat ze nooit echt goed zal kunnen koken’ of ‘Lo kan geen vent vinden omdat daar ook helemaal geen ruimte voor is in die teringbende in haar huis’. Nee. Het kan er heus wel iets mee te maken hebben maar daar hebben we het nu even niet over.

Het gaat om het gen dat ons ‘liefdeshormoon’ oxytocine regelt. Wetenschappers vonden dat dit stofje vooral in je jeugd gestimuleerd moet zijn om nu ook rond te kunnen fladderen in je buik. Had jij vroeger een goede, sterke band met je ouders, dan ben je nu ook erg liefdevol aangelegd. Had je een wat minder goede band met je ouders, dan ben je gewoon iets liefde-debieler dan de rest.

“Ik crave eerder een karamel-zeezout Tony dan een échte Tony”

Nou heb ik een prima relatie met mijn ouders hoor, zowel vroeger als nu. Toch kan ik me voorstellen dat als kind van gescheiden ouders er iets van dat stofje niet helemaal lekker is doorgekomen. Ik ben onwijs zelfstandig opgevoed en dat ben ik nog steeds. Ik vind het heerlijk om op mezelf te zijn en ik crave eerder een karamel-zeezout Tony dan een échte Tony.

Dus, als de volgende keer op een familieverjaardag ook nog maar één iemand jou even mededeelt dat het nu wel erg lang duurt voordat je weer eens aan de man bent, wijs dat vingertje maar eens lekker naar paps en mams. Jij kan er immers niets aan doen. OK, lees misschien ook een keer een kookboek door en ruim je huis eens op. Kan helpen, maar ik beloof niets.

Meer lezen van Marie-Louise? De dating dilemma columns schrijft ze exclusief voor Beautify, maar ze verzamelt ze mét nog veel meer leuke verhalen op haar eigen Tumblr account. Genieten!

Reageer op artikel:
Dating dilemma: Als het single zijn in je genen zit
Sluiten