Dating dilemma: Als hij voldoet aan het perfecte plaatje maar het toch niet is

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week:

Nu ik inmiddels een beetje over mijn Derde Date Vloek heen ben (met van die fijne mannen die niets meer laten horen na de tweede date), lijkt het alsof er wat serieuzere mannen om de hoek komen kijken. Maar ben ik inmiddels ver-Amsterdamned omdat ik hén niet serieus neem? De één is té lief, de ander té perfect. Maar als het te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat dan ook?

Een tijdje terug heb ik een paar keer afgesproken met, wat bleek, een ontzettend lieve jongen. Zo één die nog niet ver-Amsterdamned was. We gingen het hele perfecte date-scenario af. Drankje doen, uit eten, en ik wist niet dat ik het in me had maar we zijn zelfs romantisch hand-in-hand wezen schaatsen.

“Hij eindigde zijn aangeschoten poëzie met de vraag of ik de volgende dag zin had om een koffie te gaan drinken”

Ik vond het zo leuk om weer een oprechte jongen te daten dat ik mezelf eraan moest herinneren dat ik niet alleen het daten leuk moest vinden. Nee, hij was er namelijk ook nog. En hoe leuk en gezellig we het ook hadden, de vlinders zaten nog ergens in een vlindertuin want mijn buik hadden ze niet echt weten te vinden. Met die boodschap heb ik hem toen ook verteld dat ik het daten hierbij wilde laten, want een relatie bouwen op alleen het feit dat ik het daten zo leuk vond, leek me voor ons beiden geen goed idee.

Nou heb ik laatst, tijdens een avondje borrelen, mijn nummer gegeven aan een gast waarmee ik had staan kletsen. De hele nacht bleef hij berichtjes sturen en hij eindigde zijn aangeschoten poëzie met de vraag of ik de volgende dag zin had om een koffie te gaan drinken. Lekker vlot initiatief wel. Laat ik de volgende dag nou een kater hebben van hier tot aan de brandweer, want zo ging ik de avond ervoor. Maar goed, het zonnetje scheen, dus het was een prima dag om te gaan daten.

Ik had mezelf een beetje opgepoetst en ik was vol goede moed de date ingegaan. En die was leuk! En niet alleen de date trouwens. Dit keer vond ik het heerschap in kwestie ook nog eens interessant. Een leuke gast, geïnteresseerd, had een toffe baan waar hij leuk over kon vertellen. Grappig, zag er goed uit, complimenteus. Hij had eigenlijk nog net geen wit paard bij zich.

“if it seems too good to be true, it probably is”

Je voelt ‘m eigenlijk al aankomen. Tenminste, als je inmiddels zo’n scepticus bent als ik. Deze jongen was misschien wel too good to be true! En ik haat het dat ik met dat gevoel wegging van de date. Ik hoop al een laaange tijd op een gentleman, en als iemand dat eindelijk ook eens lijkt denk ik er meteen het slechtste van.

Maar toch, if it seems too good to be true, it probably is. Ook al had ik zelfs al voordat ik thuis was een berichtje van hem had dat hij het écht gezellig vond. Want de grootste grap: sinds die superleuke date, met die superleuke gast, heb ik al een week niets meer van hem vernomen. Snap jij het nog?

Meer lezen van Marie-Louise? De dating dilemma columns schrijft ze exclusief voor Beautify, maar ze verzamelt ze mét nog veel meer leuke verhalen op haar eigen Tumblr account. Genieten!

Reageer op artikel:
Dating dilemma: Als hij voldoet aan het perfecte plaatje maar het toch niet is
Sluiten