Dating dilemma: Als je een date hebt met een snotjong

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week had Marie-Louise een date met een letterlijke snotjongen..

Je hebt van die dates die je altijd bijblijven. Niet omdat ze zo sprookjesachtig romantisch waren, niet omdat je iets voelde dat je nog nooit hebt gevoeld. Nee. Ze blijven je bij door weer zo’n achterlijke gebeurtenis waarbij je denkt: ‘seriously?! Kan het nou nooit een keertje normaal gaan?’ Dit keer had het te maken met een ontzettend snotjong. En dat bedoel ik jammer genoeg letterlijker dan je in de eerste instantie denkt.

Ik ontmoette hem op een feestje waarvan ik zelf de afloop niet meer zo heel duidelijk weet. Zo’n feestje waarvan je dacht dat je na dat ene tequila-shotje naar huis bent gegaan, maar het bleek dat de lampen in jouw hoofd uit waren gegaan en niet die van de kroeg.

“Ik was de volgende dag, ondanks m’n razende kater, toch nog een beetje trots op mezelf”

Ik wist nog wel dat ik aan het einde van avond m’n nummer in zijn telefoon zette. Op autopiloot heb ik, heel charmant met één oog dichtgeknepen en waarschijnlijk ook met m’n tong uit m’n mond, op goed geluk wat nummers ingetoetst. Het bleek godzijdank ook mijn nummer, want ik had bij thuiskomst al een lief smsje(!) van ‘m. Ik was de volgende dag, ondanks m’n razende kater, toch nog een beetje trots op mezelf.

Hij was van het type ‘je hoort lekker te eten bij het daten’ en dat is toevallig één van m’n favo types. We hadden afgesproken in een restaurantje, bestelden goede wijn en een borrelplankje. Het was zo gezellig dat we later ook besloten om te blijven eten. Dat het spreekwoord ‘liefde gaat door de maag’ bedoeld is voor mannen, moet ik bij deze echt even ontkrachten.

So far, so good. Er zat een leuke vent tegenover me en we hadden oprecht een leuke avond. Maar goed, ik weet niet of dit een bekend fenomeen is, maar als een date té goed gaat wordt er bij mij altijd even een stokje voor gestoken. Het lot cock-blockt mij altijd.

“Ik denk niet dat ik nog een hap door m’n keel zou krijgen”

Wat er gebeurde liet de sfeer namelijk net zo snel verdwijnen als onze eetlust en gespreksonderwerpen. En stiekem was ik tegelijkertijd zó blij dat het mij niet gebeurde. Kijk, iedereen moet wel eens niezen. Helemaal niets geks aan. Toen m’n date moest niezen terwijl we lekker onze hamburgers naar binnen aan het werken waren, zei ik dus ook gewoon ‘gezondheid’. No biggie.

Bij de tweede nies wilde ik heus nog wel een keer ‘gezondheid’ zeggen. Echt. Ik kon het alleen niet uitbrengen. Terwijl hij weer bijkwam van z’n nies probeerde ik te bedenken wat ik ging doen. Ik kon gewoon doorgaan met het eten van m’n hamburger, maar ik denk niet dat ik nog een hap door m’n keel zou krijgen. Het uitzicht op de GROTE GROENE KLODDER SNOT op z’n kin hielp daar namelijk NIET HEEL ERG AAN MEE.

Dus, ik deed heel volwassen. Ik zei met een vegende beweging naar m’n eigen kin “je eh, moet even zo doen”. Binnen een halve milliseconde realiseerde hij wat er aan de hand was en dook met zijn gezicht in z’n servet. Terwijl elke vezel in m’n lichaam feest vierde dat de rollen niet omgedraaid waren, wuifde ik een “joh, kan toch gebeuren” zijn kan op.

Maar gezien de schaamte die van hem afstraalde was de date in een rap tempo klaar. Bij het afscheid kreeg ik drie snelle wangzoenen en hoewel we dezelfde kant op moesten fietsen, racete hij er snel vandoor. Nou. Gelukkig hield ik er weer een goed verhaal aan over.

Meer lezen van Marie-Louise? De dating dilemma columns schrijft ze exclusief voor Beautify, maar ze verzamelt ze mét nog veel meer leuke verhalen op haar eigen Tumblr account. Genieten!

Reageer op artikel:
Dating dilemma: Als je een date hebt met een snotjong
Sluiten