Marie-Louise Diekema
Marie-Louise Diekema Column 5 oktober 2016

Dating dilemma: Als je een muur om je heen hebt gebouwd

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week: als je een muur om jezelf heen hebt gebouwd.

Mijn vriendinnen grappen af en toe dat ik niet zomaar een muurtje om m’n hart heen heb staan. Dat het ongeveer de vroegere Berlijnse muur is met daarachter nog eens de Chinese muur. Niet doorheen te komen dus. En ik moet er altijd om lachen, want het klopt. Je moet met flink geschut komen wil ik je echt een soort van leuk gaan vinden.

Misschien is het iets van vroeger, ik ben opgevoed door een alleenstaande moeder die een soort superheld is. Een fulltime baan en een huishouden met twee kinderen (redelijk normaal opgevoed al zeg ik het zelf) en ook nog twee honden die braaf konden opzitten en pootje geven. Dat trucje is mij en m’n zusje trouwens ook aangeleerd dus ik zie wel ergens een efficiëntieslag.

Muurtje nummer twee is gebouwd met een verzamelingetje zelf ondervonden ervaringen

Maar een vent nodig hebben? Nee hoor. Moeders motto: je moet zelf je geld kunnen verdienen en als je toch lekker bezig bent met het repareren van de verwarming, kun je ook best de nieuwe wasmachine even aansluiten.

Tja, met zo’n basis kun je prima alleen zijn. Dus dat is muurtje nummer één.

Muurtje nummer twee: die is gebouwd met een verzamelingetje zelf ondervonden ervaringen. Een bouwsteentje ‘nooit meer iets van die jongen gehoord’ en ‘kut hij schijnt nog drie andere chicks te hebben’, gemetseld met een laagje ‘oh met haar kan hij blijkbaar ineens wél een relatie hebben’.’

Die muurtjes beschermen tegen een hoop ongein van vervelende gasten, al houden ze ook de lieverds tegen die het wél goed bedoelen. Toch vind ik het helemaal niet erg om vrijgezel te zijn. Anderen zullen dat verwarren met kieskeurig zijn en te hoge eisen stellen. Maar goed, was ik soms maar kieskeuriger, dan zaten er niet zo vaak van die sukkels tussen m’n dates.

Ik zit me alleen maar te bedenken of ik er toch ook een moet nemen

Maar geloof me, single zijn kán af en toe ook een verschrikking zijn. Zit je even in het Vondelpark, ligt er vóór je een stelletje compleet in elkaar verstrengeld, náást je wordt een partijtje tongworstelen gevoerd en áchter je zit een jong gezinnetje met een leuk hondje en een veel te knappe vader die stomme stemmetjes tegen z’n veel te knappe baby zit te doen.

En ik? Ik zit me alleen maar te bedenken of ik er toch ook een moet nemen. Zo een die overal met me mee naar toe wil, die m’n vrienden leuk vindt en waar ik lekker op de bank mee kan knuffelen. Leuk toch? Ben er alleen nog niet uit wat voor hond ik dan zou willen.

Reageer op artikel:
Dating dilemma: Als je een muur om je heen hebt gebouwd
Sluiten