Dating Dilemma: Als je gelijk al in de eerste minuut van je date naar buiten wil rennen

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week: wat als je een date hebt waarbij je het liefst na één minuut al naar buiten wil rennen?

Hoe lang een date zou moeten duren? Als je geluk hebt is het zo gezellig dat jullie een paar uur zitten te borrelen en te kletsen. Je hebt natuurlijk binnen een paar minuten al door of het een blijvertje is, maar hé, als je er dan toch zit, kun je er net zo goed een gezellig avondje van maken. Ja. Dat dacht ik tenminste altijd, totdat ik op date was met een gast en ik niet wist hoe snel ik weer weg moest komen.

Het begon met een berichtje van zijn kant naar aanleiding van een van mijn columns voor Beautify. Ik kende hem niet, maar na wat speurwerk (geef toe, dat doen we allemaal) had ik al een redelijk dossier van hem samengesteld. Een paar gemeenschappelijke vrienden, woont ook in Amsterdam en heeft een toffe baan waarbij hij ook schrijft voor een online magazine.

“Alleen bedacht ik me dat pas toen ik het verbaasde gezicht van de leuke barman zag”

Al babbelend over de app zat ik vaak als een debiel naar m’n scherm te lachen. Deze jongen was écht grappig. Hij was flink geïnteresseerd in al m’n date-verhalen en vroeg of hij ze een keer in het echt mocht horen. Tja, met de disclaimer dat ik genante date-verhalen spaar (waar ik nu dus dankbaar gebruik van maak), leek me dat absoluut geen probleem.

We spraken af om op maandagavond een drankje te gaan doen. Nou kun je over het algemeen prima iets op maandagavond gaan drinken. De maandag is alleen écht de minst sexy dag van de week. Je komt net uit je weekend gedonderd en dan moet je jezelf weer in de steigers zetten voor een date waar je tevoorschijn moet komen alsof de maandagtrein niet keihard over je heen is gereden. Maar, als je met iemand af wil spreken zonder dat je wilt dat er iets sexy’s gaat gebeuren, dan kan ik je vertellen dat de maandag jouw dag is.

“Maar een lekker verkooppraatje voor mezelf is het niet hè? Dan klinkt het op een gegeven moment gewoon een beetje sneu”

Op een maandagavond dus. Bedenk eens hoeveel mensen er op maandagavond in de kroeg zitten… Zelfs in Amsterdam hebben die-hard borrelaars een rustdag nodig. And that would be Monday. Alleen bedacht ik me dat pas toen ik het verbaasde gezicht van de leuke barman zag toen ik als eerste, en dus ook als enige, de kroeg binnen kwam lopen. Hoewel ik de neiging had om de barman gezelschap te gaan houden aan de bar, leek me dat geen goede setting voor m’n date. Toch maar helemaal achterin een plekje gezocht dus.

Vanaf de start van de date met m’n leuk appende date, liep het stroef. Hij bleek een stuk gevatter te zijn op z’n toetsenbord dan in het echt. Hij ging vooral zitten wachten tot ik al m’n gênante verhalen op tafel gooide. En kijk, ik vertel ze graag hoor, maar een lekker verkooppraatje voor mezelf is het niet hè? Dan klinkt het op een gegeven moment gewoon een beetje sneu.

“Even checken: één uur en 15 minuten”

Toch leek het alsof hij zijn verkooppraatje ook niet helemaal rond had. Ik dacht dat hij een toffe baan had, maar hij sjeesde in twee minuten door z’n verhaal heen en ging dan weer verwachtingsvol naar mij zitten kijken. Doorvragen werd beloond met een korte ‘ja/nee/een beetje”. En dan gaat mijn brein dus in survivalmodus om stiltes op te vullen. Beetje brabbelen, beetje ratelen, beetje naar de leuke barman seinen en gebaren dat we nog wat wilden drinken (en of hij me wilde redden van deze date, maar ik denk niet dat dat telepathisch helemaal goed over kwam).

Toen m’n date na z’n eerste biertje om een kopje verse muntthee vroeg, was ik er wel klaar mee. Ik snap dat het maandag is, maar je kunt in ieder geval probéren om er nog iets van te maken. Niet lang nadat ik mijn kopje bosvruchtenthee in een recordtempo op een acceptabele drinktemperatuur had geblazen, besloten we te vertrekken. Een “ik vond het gezellig” en drie zoenen verder en ik zat op de fiets naar huis. Ging ik toch nog op een schappelijke tijd naar huis. Even checken: één uur en 15 minuten. Ging alles op de maandag maar zo snel.

Reageer op artikel:
Dating Dilemma: Als je gelijk al in de eerste minuut van je date naar buiten wil rennen
Sluiten