Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 31 mei 2017

Dating Dilemma: Als je hond liefdesadvies geeft

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week blijkt dat een hond een prima liefdesadviseur is.

Ik ben een hondenmens. Maar echt. Hardcore. Als ik een hond tegenkom piep ik harder dan de viervoeter in kwestie. Ik ben opgegroeid met honden en ik wil graag geloven dat het in m’n DNA zit, want mijn hele familie heeft er ‘last van’. Wat dit in godsnaam te maken heeft met daten en relaties? Geloof me, it’s good.

Je hond filtert al die fuckboys er gewoon uit

Al generaties voor mij houdt mijn hele familie van honden. Gelukkig heb ik vroeger vaak genoeg mijn puppy-ogen opgezet en vonden ze mij ook leuk genoeg om te houden. Na de scheiding heeft mijn moeder volgens mij zelfs een tijdje een dikke crush gehad op hondenfluisteraar Cesar Millan.

Briljant, je hond meenemen op een date. Dan heb je meteen een wingdog

Maar toen mijn moeder een nieuwe relatie kreeg (nee, niet met mr. Millan), was er een klein probleempje: hij was géén hondenmens. Daarnaast was hij ook de grootste kneus in het universum, maar daar kom ik zo op terug. Het heeft namelijk met elkaar te maken.

Uit onderzoek naar hondenmensen blijkt dat het oordeel van hun hond erg zwaar meeweegt in een relatie. Vindt je hond je partner helemaal niets? Aiii. Pack your bags and leave. Boy bye. In een relatie blijkt trouwens ook dat 47% het erger vindt om voor een weekje vakantie zijn of haar hond achter te laten dan een partner. Hahahaha.

Als je als single girl nog geen hond op je shoplist had staan, dan mag ik hopen dat ‘ie er nú op staat

Ook bleek uit het onderzoek dat een kwart van de hondenbezitters hun hond gewoon meeneemt op dates. Dat is een vet goed idee! Dan heb je gewoon een wingdog waaraan je metéén kan merken of het een blijvertje is. Je date dan he, niet je hond. Je hond filtert al die fuckboys er gewoon uit. Als je als single girl nog geen hond op je shoplist had staan, dan mag ik hopen dat ‘ie er nú op staat.

Nu ging dat in onze situatie thuis niet zo direct. De hond gromde af en toe wel naar die vent (net als ik), maar dat was voor mijn moeder nog geen reden om de relatie te verbreken. Geloof me, daar waren honderden goede andere redenen voor, maar het leidde wel tot de mooiste afsluiting ever.

Mijn moeder kreeg namelijk een ultimatum van hem: ‘die hond eruit of ik eruit!’. Drie keer raden wie er diezelfde avond nog werd uitgelaten? Naast de hond dan.

Reageer op artikel:
Dating Dilemma: Als je hond liefdesadvies geeft
Sluiten