Dating Dilemma: Als je iets té goed bent in single zijn

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week komt Marie-Louise erachter dat ze iets té goed is in single zijn.

Ik kreeg op m’n donder. Hard ook. Ik had al een tijd niets van me laten horen en nu moest het contact wéér van hem komen. Hij was het zat en er klaar mee. Hij wilde leuke dingen doen en ik was eigenlijk vooral heel druk met het bingewatchen van The Crown.

Ging het om m’n vriend, m’n date, m’n relatie? Nee. Daarom keek ik ook verbaasd naar de gefrustreerde berichtjes die op m’n scherm verschenen. Het was m’n friend with benefits. Iemand die ontzettend in m’n hart zit, maar wel in een afgesloten kamer zodat hij geen rotzooi kan trappen. Zolang ik hem namelijk op gepaste afstand bewaar, kunnen we van die te gekke benefits blijven genieten.

Ik had mezelf verteld dat ik absoluut geen gevoelens moest krijgen, want dan voel ik me natuurlijk weer kut als hij er vandoor gaat. Dat laatste is sowieso mijn way-to-go.

Hoppetee, hart weer achter slot en grendel

Maar ik had ergens niet over nagedacht. Wat doe je namelijk als iemand het best wel leuk vindt met je? Die leuke dingen met je wil doen en je mist als jullie elkaar een tijd niet hebben gezien?

Ik kan je vertellen wat ik doe: ik freak the fuck out. Als je iemand bent die al een paar jaar single is en zich daar prima in vermaakt, zorg je voor je eigen geluk en plezier. Je investeert veel tijd in doen wat JIJ leuk vindt en als er thuis een lamp vervangen moet worden klim je zelf op een stoel.

Uitgerust zijn én gezond

Natuurlijk lijkt het je leuk om iemand te hebben om gezellig samen iets te ondernemen. Sowieso omdat je dan iemand hebt die je kan vertellen of je nou een grote of een kleine fitting moet hebben voor die vervangende lamp.

Maar dan trap je er vaak toch weer in. Dan laat je rukker-radar je weer in de steek want dan is er toch weer een gast die na een tijd gezelligheid niets meer van zich laat horen. Hoppetee, hart weer achter slot en grendel. Je eigen plannetjes maken. Zoek het allemaal maar uit. Maar dan is er ineens iemand die wél leuke dingen met je wil doen. Die hoopt dat jij dat ook met hem wil doen, maar geen gehoor krijgt.

Ik heb eigenlijk geen idee wat ik zou moeten doen als er iemand is die wil blijven

En dat is doodeng. Ik weet inmiddels hoe ik m’n lippen stift en m’n hoogste hakken aantrek als er weer een gast vandoor gaat. Boy bye. Want als single weet ik hoe ik single moet zijn, maar ik heb eigenlijk geen idee wat ik zou moeten doen als er iemand is die wil blijven. Ik word er ongemakkelijk van om iemand een abonnement op m’n hart te geven terwijl ik normaal alleen 24-uurs tickets uitgeef.

Ik kijk nog een keer naar zijn berichtjes en twijfel of ik me er maar gewoon bij neer moet leggen, blijkbaar had ik m’n kans verkeken. Toch vroeg ik of we meteen datzelfde weekend nog wat af konden spreken, want ik moest echt even prioriteiten stellen van mezelf. Daarom heb ik eerst nog even m’n bingewatch sessie afgemaakt en ben toen naar m’n friend with benefits gegaan. Ik was gewoon het friend-stukje een beetje vergeten.

Reageer op artikel:
Dating Dilemma: Als je iets té goed bent in single zijn
Sluiten