Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Stories 1 mrt 2017

Dating Dilemma: Bestaat eeuwige liefde eigenlijk nog wel?

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Heeft Marie-Louise deze week de hoop opgegeven?

Ik was op date. Een eerste date. We zaten al de hele avond te kletsen en inmiddels aan ons vierde wijntje. Het was erg gezellig en al laat, wat betekende dat ik toch íets goed deed. Het ging zó goed, en toen kreeg ik aan het eind van de date de vraag: ‘geloof jij wel in de liefde’?

We hadden het daarvoor al over alles gehad waar je het op een eerste date over hebt. Studie, werk, vroeger, of je je popcorn in de bios altijd al op hebt tijdens de voorfilmpjes, hoe een wc-rol hoort te hangen en of je een lik- of bijtpersoon bent. In ijs dan hè. Gewoon normale date-onderwerpen dus, die sowieso cruciaal zijn voor het date-vervolg.

Of ik wel in de liefde geloof, met gescheiden ouders en een Amsterdams datingleven. Shit.

Hij had me ook gevraagd of mijn ouders nog bij elkaar zijn. Ik antwoordde van niet. Op zich was het geen rare vraag, maar volgens mij was ik daar nog nooit direct naar gevraagd op een date. En het was voor mij ook een mooie kans om te vertellen dat ik mijn verjaardag en alle andere feestdagen ten volste uitbuit omdat ik dat van kinds af aan zo gewend ben te doen met gescheiden ouders. Zijn ouders waren overigens nog wel bij elkaar.

Na even nadenken stelde hij me die lekker ‘luchtige’ vraag. Of ik wel in de liefde geloof, met gescheiden ouders en een Amsterdams datingleven. Shit. In mijn hoofd zochten al mijn hersencellen als een malle naar een goed antwoord. Die vraag zweeft altijd wel rond in m’n hoofd, maar ik had er nog nooit antwoord op hoeven geven. Niet als er een tweede date vanaf hing, tenminste.

Als die liefde op een gegeven moment ‘op’ is dan is dat kut, of niet?

Ja, antwoordde ik. Maar er is wel een ‘maar’. Ik geloof wel in de liefde, maar niet in eeuwige liefde. Ik geloof simpelweg niet dat er maar één ware voor je is, één voor je héle leven. Je kon vroeger heel erg van iemand houden, maar nu zielsgelukkig zijn met iemand anders.

Natuurlijk zoek en wil ik allesomvattende liefde, maar ik ben voorzichtig wie ik daarvoor uitkies en als die liefde op een gegeven moment ‘op’ is dan is dat kut, maar niet het einde van de wereld.

M’n date keek me na mijn pleidooi even onderzoekend aan en knikte daarna met opgetrokken wenkbrauwen. Hij kon zich er eigenlijk wel in vinden. Pfiew, daar had ik me niet alleen mooi uit gered, ik hield er ook nog een tweede date aan over.

Reageer op artikel:
Dating Dilemma: Bestaat eeuwige liefde eigenlijk nog wel?
Sluiten