Dating Dilemma: Betoverd door een chick

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week: de belachelijke adviezen die je als single krijgt.

Ik zag haar zitten op een barkruk in de kroeg. Niet dat ik per se naar haar keek, meer naar die groep gasten om haar heen. Een gehakte voet zag ik tussen de mannenbenen uitsteken (gehakt als in met-een-pump-aan, niet afgehakt, dat zou een heel ander soort verhaal worden). Mijn eerste gedachte was: ‘pff, wie is die chick, Doutzen friggin’ Kroes? Waarom staan al die mannen om haar heen?’

Toen ik wat beter op lette, zag ik hoe benaderbaar ze er eigenlijk bij zat. Ze zat rechtop, met haar rug tegen de bar geleund te praten, te luisteren en van haar biertje te drinken. Ze zag er goed uit. Zelfverzekerd, niet over- of underdressed, sproetjes op haar neus maar geen enge zonnebankkleur waar een zak wortels jaloers op zou zijn.

“Ik zeg het maar gewoon, ik werd een beetje verliefd op haar”

Ze zat er laid back bij, totaal niet alsof ze werd besprongen door een stel hongerige hyena’s. Het grappige was, dat was ook helemaal niet het geval. Ze ging compleet op in haar gezelschap. Ze voelde zich duidelijk op haar gemak, want ze was grapjes aan het maken en gebruikte haar handen terwijl ze praatte. Ik had geen idee waar ze het over hadden, maar de mannen leken te luisteren alsof ze aan het uitleggen was hoe je een atoombom in elkaar knutselt op je vrije zaterdag.

Ik zeg het maar gewoon, ik werd een beetje verliefd op haar. Niet jaloers, niet bitchy. Nee. Deze chick was hét voorbeeld van hoe je je als vrouw in het openbaar zou moeten gedragen. Open houding, lachend en vooral geen pretentieus prinsessengedrag en afkeurende blikken.

Ja dames. Superguilty

Eerlijk toegeven: hoe vaak klagen we wel niet dat we onszelf twee uur lang in de steigers hebben gezet en we vervolgens 0 aandacht kregen van de aanwezige boys?

Nee, wij staan met zorgvuldig linksgedraaide lokaal gebrouwen gin tonics met rozenblaadjes, zouthoutstokjes en driekwart-geknakte blaadjes basilicum als een legertje Beyoncé’s om ons heen te kijken welke man het aandurft om op audiëntie te komen. Stapt er per ongeluk zo’n dappere dodo op je af, toevallig NIET degene waar je al 1,5 uur vaag naar stond te lonken, dan kan die arme jongen het meteen vergeten. Laat me raden, je vriendinnen hebben je al meerdere malen gered met een fictief gesprek. Ja dames. Superguilty.

En dan niet in je Snapchatscherm hè

Nee, deze chick, zij moet ons nieuwe voorbeeld zijn. Haar sprankelende voorkomen trok zelfs mij aan van een paar meter afstand. Zelfs als ze alleen zou zitten, of met een groep meiden zou zijn, zou ik haar nog willen benaderen. Al was het maar om te vragen of zij wist hoe laat het was (ugh, ik moet gaan werken aan m’n openingszinnen).

Niet alleen in de kroeg, maar ook in het openbaar is het soms lastig jezelf eraan te herinneren om te lachen en oogcontact te maken. En dan niet in je Snapchatscherm hè. Naar echte mensen. Jeweetwel, met wie je op een barkruk kunt proosten met een koud biertje.

Meer lezen van Marie-Louise? De dating dilemma columns schrijft ze exclusief voor Beautify, maar ze verzamelt ze mét nog veel meer leuke verhalen op haar eigen Tumblr account. Genieten!

Reageer op artikel:
Dating Dilemma: Betoverd door een chick
Sluiten