Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 4 jan 2017

Dating Dilemma: De allerleukste date ooit

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week: de allerleukste date die Marie-Louise ooit had.

‘Even’ een leuke eerste date hebben is altijd makkelijker gedacht dan gedaan. Elkaar minimaal anderhalf uur aanstaren en vertellen wat je doet in het dagelijks leven, wat je hobby’s zijn, waar je vandaan komt, en als je een beetje pech hebt loop je ook nog te verklaren dat je niet echt een keukenprinses bent (of wacht, ben ik dat alleen?). Maar deze date, die was écht heel erg leuk: de cocktailtour.

Gras is groen, sneeuw is wit en berichtjes sturen via een dating app is kut.

Na een paar zinnen uitgewisseld te hebben op Happn, vroeg hij of we meteen die vrijdag een drankje zouden doen. Hoppa, lekker snel. Hij hield niet zo van appen via Happn. Joh. Ik betwijfel of dat van ook maar iémand een hobby is. Het is allemaal heel simpel: gras is groen, sneeuw is wit en berichtjes sturen via een dating app is kut.

Hoewel ik niet zo van de super spontane uitspattingen ben, heb ik heel af en toe zo’n bui waar m’n moeder het niet mee eens zou zijn. Afspreken met een totaal onbekende kerel bijvoorbeeld, waarvan je ook nog niet helemaal zeker weet of het geen psychopaat is. Maar goed, dan kunnen we het hele Amsterdamse datingcircuit wel afschaffen. Dus ik zei ‘prima’ tegen een gast met leuke foto’s, waar ik nog amper een gesprek mee had gevoerd. Hij had al wel gevraagd of ik van cocktails hou. Check.

‘Dag lieverd’, klonk het in een zwaar Amsterdams accent

Hij stelde een cocktailtour voor. Cocktails drinken door de hele stad, één cocktail per bar met een maximum van vijf. Hij gaf het startpunt en zou ook de rest van de route uitstippelen. Ik hoefde alleen maar op te komen dagen. Nou, dat hoef je mij geen twee keer te zeggen. Bij een barretje in de Jordaan stond ik braaf te wachten tot de blonde jongen van de foto’s op me af kwam lopen. ‘Dag lieverd’, klonk het in een zwaar Amsterdams accent. Ojee, als ik dat nog maar versta na een paar cocktails.

En die cocktails, dat waren absoluut geen halve liters Piña Coladas of Sex on the Beach’s. Het waren voornamelijk hele dure, maar héle lekkere drankjes met héél veel alcohol in mooie glazen. We bestelden meteen onze eerste cocktails en begonnen aan de gebruikelijke prietpraat. Na tien minuten zei hij ‘zo, hebben we dat ook gehad, vanaf nu gaan we het niet meer over werk hebben’. De cocktails hielpen uiteraard prima bij de gespreksstof op de rest van de avond.

Aan het eind van de avond praatte ik net zo onverstaanbaar als hij

Halverwege de avond (op cocktail 2,5) hadden we even een klein evaluatiemomentje. Het was inmiddels bijna middernacht en we checkten even bij elkaar of we de volgende 2,5 cocktails ook nog wilden nuttigen. Hoewel we er inmiddels achter waren dat we eigenlijk best verschillend waren, was het wel rete-gezellig. Uiteindelijk werden we om 03.00 ‘s nachts uit de laatste bar geveegd, redelijk teut. Een afscheidskus en we vervolgden allebei onze weg naar ons eigen huis.

Er volgden nog wat appjes maar nooit een tweede date. Toch was het de allerleukste date ooit en het laat wel zien dat je een eerste date ook heel anders aan kunt pakken dan tegenover elkaar zitten. En zelfs een gast met een Amsterdams accent maakte niet uit, aan het eind van de avond praatte ik namelijk net zo onverstaanbaar als hij.

Reageer op artikel:
Dating Dilemma: De allerleukste date ooit
Sluiten