Dating dilemma: de man die komt ‘Netflix & chillen’ maar eigenlijk ook weer niet

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week: wanneer Netflix & chill compleet fout gaat

Netflix & chill, het nieuwe “filmpje kijken”. Tussen aanhalingstekens, want na de uitnodiging ‘kom je gezellig een filmpje kijken’, zet je misschien wel voor de vorm een filmpje aan, maar kijk je vervolgens naar hele andere dingen dan de tv. Naar hoe je date er zonder shirt uit ziet, om maar wat te noemen. Wat wél handig is, is als beide partijen dezelfde verwachting hebben van zo’n avond.

Een vriendin van me overkwam dit laatst. Tijdens een stapavond had ze een leuke jongen leren kennen. Nou ja, leren kennen. Mee staan tongen, wat ‘s nachts op een onchristelijk tijdstip in de kroeg praktisch hetzelfde is. Het valt namelijk nogal tegen hoe goed je iemand kan leren kennen als je allebei in redelijk beschonken toestand bent. Dieper dan je naam, hoe het gaat en waar je vandaan komt, gaan de gesprekken namelijk niet als je ze boven de muziek uit moet blèren. Daarnaast zie je ook nog eens niet zo scherp meer, waardoor je dus zintuiglijk niet helemaal op je best bent.

Nou ja, zoenen. Kun je even voor je zien hoe een kat water drinkt?

Na wat een goed en diepgaand gesprek leek te zijn geweest (handje geschud, ‘goed’, ‘Amsterdam’) werd er gezoend op de dansvloer. Vervolgens ging ieder netjes zijn en haar eigen weg, maar werden er wel nummers uitgewisseld. Berichtjes die sindsdien heen en weer werden gestuurd waren al meteen aardig pikant en er ontstond niet heel veel twijfel over wat er zou gebeuren als ze elkaar nog eens zouden zien. Dat werd namelijk al aardig plastisch omschreven. Fijn om dat meteen maar even helder te hebben.

De week er na besloten ze wat af te spreken. Eerst een wijntje in de kroeg om de hoek en daarna ‘kunnen we thuis misschien nog een filmpje kijken’. Code-taal dus voor ‘ik sleur je mee naar huis en jij scheurt daar vervolgens de kleren van m’n lijf’. Oh nee, lekker chillen en een Netflixje aanzetten.

Een “HELP CODE ROOD” appje in de vriendinnengroep was nu geen overbodige luxe geweest

Nogal vervelend was alleen dat de gast in kwestie allereerst al een uur(!) te laat kwam. Zat ze braafjes thuis te wachten tot de bel zou gaan. Jammer genoeg wist ze niet dat dit het minst erge van de hele avond zou worden.

Toen hij het eindelijk tijd vond om aan te bellen maakte haar hart even een sprongetje bij het opendoen van de deur. Nou ja, een sprongetje.. Een verzakking is misschien beter verwoord. Het was dan wel dezelfde jongen als uit de kroeg, maar hij bleek er heel anders uit te zien zonder een waas van alcohol voor je ogen. Hij stommelde, zonder haar aan te kijken, binnen met zijn armen vol tassen. Had zijn moeder net de was voor hem gedaan? Had hij zijn halve garderobe meegenomen om uit te kunnen kiezen als niet toevallig thuis zou slapen? Het blijft een raadsel, want hij gaf geen uitleg. Ook geen excuus voor het te laat komen trouwens.

Wél gaf hij haar een tupperware-bakje met eten, en vroeg of zij dat even in de koelkast wilde zetten. Tuurlijk. Misschien kon ze meteen even zijn kleren strijken als ze toch lekker bezig was?

Ze besloten de kroeg maar te skippen en bij haar thuis te blijven chillen, al was ze bij zijn binnenkomst de exit-strategie al aan het bedenken. Dat Netflix & chill-avondje leek eigenlijk helemaal niet meer zo chill. Toen ze even op de bank hadden zitten kletsen maakte hij zijn eerste move en begon haar te zoenen. Nou ja, zoenen. Kun je even voor je zien hoe een kat water drinkt? Nou, dat was ook zijn idee van een stevige zoensessie.

En daar was ‘ie: de ‘ik ben gewoon nog niet helemaal over m’n ex heen’-kaart

Ze vluchtte na twintig seconden van deze intens awkward situatie even naar de wc. Jammer genoeg had ze haar telefoon in de kamer laten liggen, want een “HELP CODE ROOD” appje in de vriendinnengroep was nu geen overbodige luxe geweest. Toch wist ze bij het teruggaan naar de kamer precies welke kaart ze ging spelen. Drastische situaties vragen om drastische maatregelen.

Hij maakte toen ze terug was move nummer twee en besprong haar zowat. Dat was haar cue. Ze perste er een paar dikke krokodillentranen uit. Hij schrok zich natuurlijk helemaal wild en vroeg wat er scheelde. En daar was ‘ie: de ‘ik ben gewoon nog niet helemaal over m’n ex heen’-kaart. Zo uit de losse pols. Toen hij vroeg wanneer het dan uit was gegaan, antwoordde ze dat het drie weken geleden was (eigenlijk 1,5 jaar. Whatever). Hij vond het maar een slappe reden. Maar ja, hij was denk ik een beetje chagrijnig omdat er die avond wel meer slap zou blijven.

Hij zag gelukkig in dat hij dan maar beter huiswaarts kon gaan, zelfs na zijn allerlaatste poging om de avond te redden: “maar we kunnen toch ook gewoon alleen een beetje zoenen?” Oh hell no. Miauw. Ze haalde zijn tupperware-bakje weer uit de koelkast en stopte het, met nog een beetje waterige ogen en een verontschuldigend glimlachje, in één van zijn 5 tassen.

Ze zwaaide hem uit en deed met een zucht van opluchting de deur achter hem dicht. Terwijl hij buiten uit frustratie de vuilniscontainer nog even omtrapte, trok zij haar meest comfy en onsexy pyjama aan. Kon ze tenminste zelf nog even lekker Netflixen.

Reageer op artikel:
Dating dilemma: de man die komt ‘Netflix & chillen’ maar eigenlijk ook weer niet
Sluiten