Column 6 jul 2016 Lotte Nijborg

Dating Dilemma: de meest gehate vraag aan singles

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week: de meest gehate vraag óóit.

Je voelt ‘m altijd al aankomen. De Vraag. Hij komt altijd wanneer je oud-klasgenoten spreekt en anders sowieso op de verjaardag van je moeder. Je oude schoolvriendinnen kijken je in een kringetje allemaal een beetje meelijwekkend aan en glimlachen je bemoedigend toe. De vriendinnen van je moeder kijken je wat meer onderzoekend aan alsof ze zo kunnen ontdekken of je gewoon niet helemaal wijs bent.

Het gesprek leidde er al naartoe. Je schoolvriendinnen hadden het over wie hun huis het mooist heeft volgetrapt met Rivièra Maison meuk en hoe hun vriendjes daar -ha ha- helemaal niets over te zeggen hadden.

De vriendinnen van je moeder deden een competitie wie de lelijkste kleindochter of -zoon heeft gekregen (oh nee wacht, die competitie bedacht ik er zelf bij om het wat draaglijker te maken). Foto’s van de ene scheelkijkende baby werden afgetroefd met die van het andere gerimpelde molratje. Oh ja goh wat een lieve baby’s allemaal van jullie zoons en dochters van mijn leeftijd.

Snel wordt er achteraan gekraaid: “Want je bent zóóó leeeeeuk!”

En dan kunnen ze allemaal niet meer om dat hoopje ellende in de kamer heen en gaan alle hoofden jouw kant op. Heb jij nou al een vriend? Nee? Jeetje waarom ben je nog single?

Degene die deze vraag durfde te stellen was éven vergeten dat je een mens met gevoelens bent. Snel wordt er achteraan gekraaid: “Want je bent zóóó leeeeeuk!” Niet dat dat helpt, het kwaad is al geschied want nu moet jij gaan uitleggen waarom je nog niet aan het Echte Leven bent begonnen.

Waarom moet je je anno 2016 nou nog steeds verdedigen als je het niet je levensdoel maakt zo snel mogelijk te trouwen en baby’s uit te poepen? Maar oh boy, toch kom je met je hele pleidooi. Je gooit er alle logische verklaringen in, gemixt met de legitieme en sterke redenen van een moderne vrouw in 2016, met hier en daar nog een poging tot een grapje om die zure bekkies wat te verlichten.

Hoe vervelend is het nou om met elke hottie te daten die je tegenkomt?

Ik ben gewoon nog niet zo toe aan settelen. Ik geniet flink van m’n leven zoals het nu is. Ik woon in Amsterdam en ik heb leuke vriendinnen. Mijn carrière gaat ook onwijs goed! Ik heb een toffe baan waar ik nog veel in kan groeien. Ik heb laatst promotie gemaakt en zelfs nog wat awards gewonnen. *stilte*

Goed, ik heb regelmatig leuke dates, en hoe vervelend is het nou om met elke hottie te daten die je tegenkomt? Ha! Maar joh, ik kan me nog niet eens committen aan een reservering in een restaurant, laat staan aan een vent! *krekels* Nee alle gekheid op een stokje, ik vermaak me prima dus maak je geen zorgen. Dus geen idee hoe het komt dat ik nog steeds single ben. Hoe komt het eigenlijk dat jullie nog steeds getrouwd zijn?

dating dilemma

OK, die laatste zeg ik vaker in m’n hoofd dan hardop, daar heb ik de ballen niet voor. Al moet ik daar misschien toch maar voor gaan, anders moet ik dit verhaal blijven herhalen tot ik ooit met een ring om m’n vinger en zo’n gerimpeld molratje in m’n buik voor ze sta.

Meer lezen van Marie-Louise? De dating dilemma columns schrijft ze exclusief voor Beautify, maar ze verzamelt ze mét nog veel meer leuke verhalen op haar eigen Tumblr account. Genieten!

Reageer op artikel:
Dating Dilemma: de meest gehate vraag aan singles
Sluiten