Dating dilemma: De oprichting van de politieke partij voor single chicks

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week dook Marie-Louise in de politiek, om een partijprogramma te schrijven voor singles.

Ik ben zo blij dat die verkiezingen zometeen weer klaar zijn. Schreeuwende kerels die elkaar in te strakke stropdassen in stomme kleurtjes voor rotte vis uitmaken. Je zal zo’n vent naast je op de bank hebben zitten. ‘Mevrouw, hier moeten echt afspraken over worden gemaakt, dit kan zo niet langer, verloedering blablabla.’ Rot op, laat me gewoon Temptation kijken.

Ik ga namelijk een partij oprichten voor de single chicks. Single Chicks Party, dat klinkt als een prima feestje toch?

Maar het heeft me ook geïnspireerd. Ik ga namelijk een partij oprichten voor de single chicks. Single Chicks Party, dat klinkt als een prima feestje toch? Dit gaat een internationaal succes worden. En het leuke is, elke aanhanger mag zich verkiesbaar stellen. Dat is wel een beetje het hele ding van het single zijn. Dus, ons partijprogramma klinkt als volgt:

Werk

Single chicks met ambitie! De SCP is er voor vrouwen die het leuk vinden om te leren en te werken. Die gewoon hun eigen geld verdienen, of dat nou in de bestuurskamer op kantoor is of in de bestuurskamer van de tram. Wij hoeven géén kerels die zich in hun mannelijkheid voelen aangetast omdat hun chick goed verdient of zelfs meer verdient dan zij. Dames met centen zijn sexy.

Humor

Wij zijn chicks met humor. Want: vrouwen. zijn. grappig. Punt. ‘Ojee, vrouwen met grove grappen over seks en piemels, dat kan echt niet hoor’. Bullshit. Wij bepalen zelf wel wat voor ‘n dubbelzinnigheden wij in de mond nemen (haha).

Daten

Een sterke eis in ons partijprogramma: met ons valt hartstikke leuk te daten ALS JE JE DAARNA MAAR NIET ALS EEN EIKEL GEDRAAGT. Dat betekent: na een date laat je nog wat van je horen. We accepteren geen stilzwijgen en staan voor het formuleren van normale volzinnen waarin je aangeeft of je het leuk vond en je of je daarna nog een keer wil afspreken. ‘Nee’ is ook een antwoord, dus antwoordt dat dan ook.

Het belangrijkste punt: wij steunen elkaar. Moedig dappere vrouwen aan en bewonder elkaar

Vriendinnen

Daten of verkering met ons is als een happy hour. Je wilt er één, krijgt er gratis twee, drie of vier bij. Soms zijn we een package deal en dan zal je even je best moeten doen om de directe vriendinnen ook voor je te winnen. Is niet moeilijk én je maakt het jezelf zoveel makkelijker in het leven.

Chicks voor chicks

Het belangrijkste punt: wij steunen elkaar. Moedig dappere vrouwen aan en bewonder elkaar. Ik wil ervoor pleiten dat we elkaars rug hebben (masseren mag ook, ook lekker). Maak elkaar een complimentje in de sportschool of moedig elkaar aan om voor die nieuwe stap te gaan. Misschien hebben we daar niet eens een partij voor nodig, maar gewoon een partij liefde. Van elkaar.

Reageer op artikel:
Dating dilemma: De oprichting van de politieke partij voor single chicks
Sluiten