Dating dilemma: De shitty cliché-adviezen die je als single krijgt

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week: de belachelijke adviezen die je als single krijgt.

Het probleem met single zijn is niet eens het gebrek aan regelmatige massages en hoofdkriebels. Het is ook niet eens zo zeer het missen van de big spoon in bed, of iemand die je eindelijk mee naar huis kan nemen zodat je moeder kan denken dat het toch nog goed komt met je.

Nee. Een van de ergste dingen aan single zijn is het moeten luisteren naar ontelbare cliché adviezen die je naar je hoofd geslingerd krijgt. Je krijgt ze vaak van vrienden of vriendinnen die al honderd jaar in een relatie zitten en dus écht álles weten over De Liefde. Vinden ze.

Zit je bijvoorbeeld net jezelf even lekker zielig te vinden na een break-up of een mislukte date, krijg je deze: ‘Ach joh, er zijn nog genoeg andere vissen in de zee.’

Goh, hartstikke bedankt. Ik wil alleen geen andere vissen. Ik wil fucking sushi.

Ondertussen weten we ook wel dat single zijn awesome is. Je kan lekker gaan en staan waar je wilt. Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen (behalve misschien aan je moeder omdat ze er toch niet helemaal zeker van is dat het ooit nog goed komt met je), en de enige persoon van wie je goedkeuring hoeft te hebben is jezelf. “Heb ik een dikke kont in deze broek? Top, ik hou ‘m aan.”

En dan volgt er een cliché advies dat alles overstijgt en waar je dus niets van snapt. Het cliché der clichés is zo cliché dat je het woord cliché bijna niet meer normaal je bek uit krijgt. Hij bestaat namelijk uit twee tegenovergestelde delen.

Als je namelijk toegeeft dat je inderdaad ‘op van die dating-apps’ zit en regelmatig leuk zit te doen op dates, wordt er een opbeurend stemmetje opgezet en krijg je deze:

‘Misschien moet je het gewoon wat rustiger aan doen. Je moet niet zo hard proberen om iemand te vinden. Het gebeurt vanzelf als je er niet naar op zoek bent, let maar op.’

Herkenbaar hè? Maar goed, er zit natuurlijk een kern van waarheid in dus je houdt je een tijdje rustig. Geen geflirt en gejaag meer in de kroeg, geen geswipe meer op de dating-apps. Je wacht netjes op een knappe vreemdeling die plots voor je valt of je crush die inééns toegeeft dat hij jou ook al járen leuk vindt. En net wanneer je je afvraagt wanneer dat sprookje staat te gebeuren, krijg je van iemand te horen:

‘Ik denk dat je niet zo passief moet zijn. Put yourself out there!’

WHAT. THE. F


Meer lezen van Marie-Louise? De dating dilemma columns schrijft ze exclusief voor Beautify, maar ze verzamelt ze mét nog veel meer leuke verhalen op haar eigen Tumblr account. Genieten!

Reageer op artikel:
Dating dilemma: De shitty cliché-adviezen die je als single krijgt
Sluiten