Marie-Louise Diekema
Marie-Louise Diekema Column 11 januari 2017

Dating dilemma: de Twijfelende Twintiger

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week: de Twijfelende Twintiger.

Ik keek naar het nieuwe NPO 3 programma, De Dolende Dertiger, en het zette me aan het denken. Ik ben een twintiger en alleen al de titel van het programma van Marlijn geeft me niet veel hoop voor die nabije toekomst. Laten we een programma maken over ons, de Twinkelende Twintigers die zo ontzettend druk zijn met vanalles en nog niets. Gewoon om goed voorbereid, het liefst met een leuke vent, aan te komen bij de Big 3-0.

Want denk je je roaring twenties net een beetje op de rit te hebben, zie je op je twee-uurlijkse Instagramrondje verdorie weer al die perfecte foto’s voorbijkomen van mensen die je totáál niet kent, maar waar je wel ineens superjaloers op bent. Gevatte grapjes, perfecte kookkunsten, droomlijven met droomhuwelijken.

Voor je het weet zit je zelf ook weer constant te swipen als een Tinderende Twintiger. Of met je telefoon in de aanslag om een foto te posten van een mooie wolk(!?), van je inmiddels lauwe bordje eten of van je kont in een strakke sportbroek. De Twitterende Twintiger. Heeft ook wel iets.

Of zouden ze me al niet eens een +1 geven omdat ik toch alleen ben

Maar je kunt nog zo’n lekkere bilpartij in je sportbroek hebben zitten, het zorgt niet direct voor dikke verkering. Wat dan wel? Geen idee. Ik weet het niet meer. Mijn gedachteproces gaat inmiddels zo:

“Heeft serieus iedereen ineens een relatie? Vind niemand mij aantrekkelijk? Ben ik dan toch gewoon heel knap en is dat intimiderend? Nou boeien, ik heb toch geen zin om te daten. Misschien ben ik single omdat ik niet genoeg uitga (De Twerkende Twintiger?). Fuck dat, ik wil op zaterdagavond niet eens naar buiten. Kan iedereen ook even ophouden met al dat trouwen? Is voor de rest van je leven he? …Just sayin’. Ik moet echt een hond. Of een kat. Nee grapje, absoluut geen kat.

Beter gaan mijn vrienden nog niet trouwen. Heb niemand om mee te nemen. Of zouden ze me al niet eens een +1 geven omdat ik toch alleen ben? Meh, ik ben een independent woman, ik heb geen vent nodig. Al is het wel leuk om met iemand te dansen op een bruiloft.

Trouwens, waarom slaan we dat daten eigenlijk niet gewoon over

Omg ik ben zó single. Ik heb in ieder geval geen last van break-ups. Die zijn kut. Ik wilde me trouwens toch al op m’n carrière focussen, ik heb helemaal geen tijd voor een relatie. Trouwens, waarom slaan we dat daten eigenlijk niet gewoon over en ontmoet ik meteen de ware? Single zijn is ruk. Maar ik hou er zo van.”

Nou, aan de hand van bovenstaande programma-beschrijving presenteer ik jullie: De Twijfelende Twintiger. High five Marlijn, zie je bij de dertig.

Reageer op artikel:
Dating dilemma: de Twijfelende Twintiger
Sluiten